Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularul 318-rambursare TVA se depune pana pe 30 septembrie



Formularul 318 se refera la solicitarea rambursarii TVA in cazul importurilor si a achizitiilor de bunuri si servicii din alte state membre, in 2010.



ATENTIE! Termenul limita de depunere a formularului 318 este vineri, 30 septembrie 2011

Rambursarea TVA poate fi solicitata pentru urmatoarele bunuri si servicii achizitionate: combustibil, inchiriere de mijloace de transport, cheltuieli legate de mijloacele de transport, taxe rutiere de acces si taxa de utilizare a drumurilor, cheltuieli de deplasare (cu taxiul sau mijloace de transport public), cazare, servicii de catering si restaurant, acces la targuri si expozitii, alte bunuri livrate si servicii prestate.

Modalitatea de rambursare se face printr-o cerere de rambursare a TVA pentru persoanele impozabile stabilite in Romania - formular 318. Cererea se depune in format electronic la organul fiscal competent din Romania (unitatea fiscala unde solicitantul este inregistrat ca platitor de impozite si taxe), prin intermediul portalului electronic pus la dispozitie de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
In vederea completarii cererii de rambursare a TVA, formular 318, contribuabilii trebuie sa detina un certificat digital calificat obtinut in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica de la furnizorii acreditati si sa se inregistreze pe portalul ANAF.
Cererea va fi considerata depusa doar daca solicitantul a furnizat toate informatiile si documentele cerute.

  Perioada de rambursare este de maximum 1 an calendaristic si de minimum 3 luni calendaristice. Cererile de rambursare pot sa vizeze o perioada mai mica de 3 luni daca se refera la perioada ramasa pana la finele anului calendaristic.
In situatia speciala, in care cererea de rambursare vizeaza o perioada mai mare de 3 luni si mai mica de un an calendaristic, cuantumul TVA pentru care se solicita rambursarea nu poate sa fie mai mic de 400 de euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.
Daca cererea de rambursare vizeaza perioada de rambursare de un an calendaristic sau perioada ramasa dintr-un an calendaristic, cuantumul TVA nu poate fi sub 50 de euro sau echivalentul acestei sume in moneda nationala a statului de rambursare.

Exceptii:
Organul fiscal competent din Romania nu inainteaza statului membru cererea de rambursare daca, pe parcursul perioadei de rambursare, solicitantul se incadreaza in oricare dintre situatiile:
- nu este persoana impozabila in sensul TVA;
- efectueaza numai livrari de bunuri sau prestari de servicii care sunt scutite de TVA fara drept deducere;
- beneficiaza de scutirea pentru intreprinderi mici.

 


Tags: formular 318rambursare TVAcerere rambursarepersoana juridicapersoana impozabilaTVA 2011


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Formularul 318-rambursare TVA se depune pana pe 30 septembrie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Diferente de pret. Utilizare cont 348

Analizam mai jos cazul unei societati care produce produse finite inregistrate la pret de vanzare prin 345 = 711,  dand ca exemplu suma de 10...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atentie: Declaratia 200 nu se depune de catre persoanele care...

de Www.contabilul.ro
Contribuabilii care, in anul 2011, au realizat venituri din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole pentru care...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Se modifica legea contabilitatii!A fost aprobata Ordonanta nr. 37

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 181/21.III.2012, a fost publicata Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atentie la tratamentul contabil corect cand se constata plus la inventariere!

Incheierea procesului de inventariere poate sa aduca (si, de cele mai multe ori, chiar aduce) unele suprize. In acest domeniu stim deja ca...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."