Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TVA 21% şi 4,5 lei/euro, buget de lucru pentru firme în 2010



Maria Grapini, preşedinta Pasmatex, ne-a dezvăluit că şi-a făcut două bugete pentru 2010 pentru a nu fi prinsă cu temele nefăcute.

Maria Grapini, preşedinta grupului Pasmatex - unul dintre cei mai mari producători de textile şi confecţii din România -, şi-a luat măsuri de precauţie în ceea ce priveşte o eventuală intrare în panică a guvernului în 2010. Cu veniturile substanţial reduse, autorităţile ar putea recurge la majorarea taxelor importante (TVA şi cota unică - n.r.), ceea ce ar putea da peste cap planurile de dezvoltare ale oamenilor de afaceri.

In loc de 489.41 lei (pretul normal), pretul redus este in aceasta saptamana de doar 195.11 lei (TVA inclusa)!

Vreau Consilier TVA!

Astfel, Grapini şi-a construit două bugete pentru anul viitor. Unul optimist, care a fost calculat la un curs valutar de 4,2 lei/euro şi cu taxe similare cu cele din acest an. Celălalt in clude ce „e mai rău”. „Am luat în considerare devalorizarea monedei naţionale la 4,5 lei/euro, creşterea dobânzilor la credite, majorarea taxelor locale şi un TVA mai mare cu două puncte procentuale”, ne-a dezvăluit preşedinta Pasmatex, care deţine şi funcţia de preşedinte al patronatului din industria uşoară - FEPAIUS.

Grapini spune că actualul guvern trebuie să modifice anumite prevederi din noul Cod Fiscal. „Este absurd să nu-mi permită deducerea combustibilului pe cheltuielile companiei, în condiţiile în care sunt veniturile mele, şi acum în perioadă de criză trebuie să alerg mai mult pentru a le obţine”, ne-a explicat femeia de afaceri.

Autorităţile locale au undă verde să majoreze taxele

Guvernul a decis recent ca autorităţile locale să poată majora impozitele, care au rămas constante din 2006. Mai exact, de anul viitor se pot majora taxele pe clădiri, terenuri, afişaj stradal, parcări şi autovehicule.

Preşedinta Pasmatex nu este singura din mediul privat care se teme de viitoarele decizii ale guvernului. Gheorghe Caruz, proprietarul grupului de firme Caruz şi preşedintele Patronatului Cărnii de Porc, ne-a declarat că „la anu’ ne aşteaptă zile grele”. „Eu aş fi mulţumit să avem aceleaşi impozite, dar nu cred.

Mi-am făcut bugetul la indicatorii de acum şi, în funcţie de reacţia autorităţilor, voi vedea dacă trebuie să plătesc mai mult”, spune Caruz. El a adăugat că, în cazul în care impozitele vor creşte, ia în calcul
stoparea investiţiilor prevăzute pentru 2010 sau va recurge la împrumuturi.

Potrivit secretarului general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri (AOAR), Cristian Pârvan, nimeni nu mai lucrează, în aceste vremuri de criză, cu un singur buget. „Se fac cel puţin două bugete, sunt firme care anul acesta şi-au modificat planurile financiare şi de 10 ori”, a spus Pârvan. El a precizat că, în principiu, toţi oamenii de afaceri iau în considerare un curs valutar între 4,2 şi 4,5 lei pentru un euro.

Sursa: Infoportal


Tags: TVAcontabilitatecurs valutar


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

TVA 21% şi 4,5 lei/euro, buget de lucru pentru firme în 2010
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Diferente de pret. Utilizare cont 348

Analizam mai jos cazul unei societati care produce produse finite inregistrate la pret de vanzare prin 345 = 711,  dand ca exemplu suma de 10...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atentie: Declaratia 200 nu se depune de catre persoanele care...

de Www.contabilul.ro
Contribuabilii care, in anul 2011, au realizat venituri din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor; activitati agricole pentru care...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Se modifica legea contabilitatii!A fost aprobata Ordonanta nr. 37

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 181/21.III.2012, a fost publicata Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atentie la tratamentul contabil corect cand se constata plus la inventariere!

Incheierea procesului de inventariere poate sa aduca (si, de cele mai multe ori, chiar aduce) unele suprize. In acest domeniu stim deja ca...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
gherry 07-Oct-2009
nu stiu ce sa mai faca sa ne mai ia cate ceva
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."