Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dictionar termeni juridici



Avand in vedere ca nu toti antreprenorii sau persoanele ce vor sa-si deschida o afacare cunosc termeni juridici necesari in infiintarea unei firmei va punem la dispozitie un intreg dictionar juridic  pentru a putea indeparta orice urma de indoiala pe care o puteti avea legata de explicarea anumitor termeni, pentru a putea indeparta orice urma de indoiala pe care o puteti avea legata de explicarea acestora.

Mai jos gasiti cateva exemple din totalul celor peste 3000:

Angajamente de confidentialialitate

Denumire generica data indatoririlor asumate de parti de a pastra discretie cu privire la diferite aspecte implicate de desfasurarea raportului juridic obligational stabilit intre ei.Urmaresc ca finalitate protejarea anumitor informatii transmise intre parti cu prilejul executarii contarctului consulting-engineering, precum si a contractelor de vanzare-cumparare internationala, de asistenta tehnica, de licenta, de brevete de inventii etc.

Broker de incinta

Persoana fizica angajata de Bursa, care actioneaza ca agent al firmelor de brokeraj si al altor membri ai acelei burse, in executarea tranazctiilor 'futures'. Se numeste astfel deoarece activitatea sa se desfasoara numai in incinta bursei, toate tranzactiile 'futures' consumandu-se in respectiva incinta.

Comisia rogatorie

Prevazuta in Cap. II, titlul III, Art. 132, Cod de procedura penala, partea generala - este o institutie folosita de organul de urmarire penala sau instanta de judecata pentru realizarea unui act procedural de catre un alt organ sau instanta, de acelasi grad, din alta localitate, atunci cand nu are posibilitatea de a efectua nemijlocit actul procedural respectiv.


Pentru a vizualiza dictionarul juridic faceti clic aici...>>

Disjungerea

Prevazuta in sectiunea III, capitolul I, titlul II, art. 38, Codul de procedura penala, partea generala, consta in separarea uneia sau mai multor cauze care au fost reunite, astfel ca in interesul unei bune solutionari judecarea unora dintre infractori sau dintre infractiuni sa se faca separat (ex. a intervenit starea de boala a unui inculpat etc.).

Executare exacta

Sintagma ce desemneaza executarea in natura si intocmai a obligatiei, adica ipoteza in care debitorul indeplineste, integral si in modul prevazut in contract, prestatia la care s-a indatorat.

Falsul material in inscrisuri oficiale

Infractiune care face parte din categoria infractiunilor de fals, reglementate in capitolul III, titlul VII, art. 288, Codul penal, partea speciala si consta in falsificarea unui inscris.oficial prin contrafacerea scrierii sau a subscrierii ori prin alterarea lui in orice mod, de natura sa produca consecinte juridice.

Gir fiduciar

Gir care, fara sa contina vreo referire la scopul pentru care este facut, are ca efect transferul deplin al drepturilor cambiale de la girant la girator, cel dintai pastrand doar un drept personal impotriva acestuia din urma. Girul fiduciar se fundeaza pe increderea acordata de girant giratarului ca va utiliza cambia potrivit intelegerii intervenite intre ei.

Pentru a vizualiza dictionarul juridic faceti clic aici...>>

Tags: dictionar termeni juridiciantreprenoriconfidentialitatebrokerdisjungereagir


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Dictionar termeni juridici
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

MJ: Reglementari europene ref recuperarea creantelor

Conferinta cu tema: „Consolidarea mecanismelor de recuperare a creantelor in statele din sud - estul...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Vanzare de drepturi litigioase

Care este regimul TVA al unei vanzari de drepturi litigioase? In contract se spune ca societatea x vinde catre y drepturi litigioase in suma de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Anunt privind concursul de admitere la INM

Prin Hotararea nr. 529/19 iunie 2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea,...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Noi experti tehnici judiciari in specializarea „Silvicultura”

Ministerul Justitiei a derulat, in perioada 30.01.2012 – 31.01.2012, procedura privind interviul pentru dobandirea calitatii de expert tehnic...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"