Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noutati legislatie Fiscala 11-15 august 2008



ORDIN nr. 529 din 1 august 2008


privind desemnarea institutiei din cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate responsabile pentru evidenta persoanelor care fac obiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2007 privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale

Emitent: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
Publicat in: MONITORUL OFICIAL nr. 597 din 11 august 2008

Pe cine vizeaza?
Actul stabileste procedura de colectare a sumelor datorate cu titlu de contributii sociale de catre contribuabilii nerezidenti care au calitatea de angajatori.

Important!
Incepind cu data intrarii in vigoare a prezentului ordin, in vederea preluarii declaratiei speciale cuprinzand evidenta nominala a asiguratilor, prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 76/2007 privind procedura speciala de inregistrare fiscala si de plata a contributiilor sociale, aprobata prin Legea nr. 348/2007, se desemneaza ca institutie responsabila, la nivelul sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

In aplicarea prevederilor prezentului ordin, Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti are urmatoarele atributii:

a) asigura preluarea si prelucrarea datelor cuprinse in declaratia prevazuta la art. 1;
Revista Romana de Fiscalitate

b) asigura evidenta persoanelor care fac obiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2007, aprobata prin Legea nr. 348/2007;

c) pune la dispozitia caselor de asigurari de sanatate datele cuprinse in declaratiile prevazute la art. 1, solicitate in vederea stabilirii drepturilor de care beneficiaza, potrivit
legii, persoanele asigurate care fac obiectul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 76/2007, aprobata prin Legea nr. 348/2007.

Singura modalitate de a avea inregistrari contabile perfect legale!
...Click aici pentru detalii!


==========================

ORDIN nr. 5 din 5 august 2008
pentru modificarea si completarea Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 6/2007 privind situatiile financiare consolidate conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara, solicitate institutiilor de credit in scopuri de supraveghere prudentiala

Emitent: BANCA NATIONALA A ROMANIEI
Publicat in: MONITORUL OFICIAL nr. 602 din 12 august 2008

Pe cine vizeaza?
Actul intereseaza institutiile de credit, persoane juridice romane, care fac obiectul supravegherii pe baza consolidata sau subconsolidata de catre Banca Nationala a Romaniei, si au obligatia intocmirii Situatiilor financiare consolidate FINREP.

Important!
Sectorul retail cuprinde toate persoanele fizice, precum si entitatile mici si mijlocii [astfel cum sunt acestea definite la art. 2 alin. (1) pct. 11 din Regulamentul Bancii Nationale a Romaniei si al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 14/19/2006 privind tratamentul riscului de credit pentru institutiile de credit si firmele de investitii potrivit abordarii standard, aprobat prin Ordinul Bancii Nationale a Romaniei si al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 11/108/2006, cu completarile ulterioare] care indeplinesc conditiile prevazute la art. 4 alin. (2) lit. c) si d) din acelasi regulament.

Instrumentele financiare prezentate in cadrul acestui element de activ trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

- sa aiba drept contrapartida o banca centrala;

- sa respecte definitia numerarului si echivalentelor de numerar prevazuta de IAS 7.

Echivalentele de numerar reprezinta investitii lichide, pe termen scurt, care pot fi convertite cu usurinta in numerar si care sunt supuse unui risc nesemnificativ de modificare a valorii.

In consecinta, orice instrument financiar care indeplineste ambele conditii va fi inclus in cadrul elementului „Casa si disponibilitati la banci centrale”, ceea ce nu inseamna ca toate activele financiare avand drept contrapartida o banca centrala vor fi incluse in cadrul acestui element. In practica se presupune ca, in general, toate activele financiare avand drept contrapartida o banca centrala indeplinesc ambele conditii.

In situatiile financiare consolidate FINREP toate soldurile (debitoare sau creditoare) aferente operatiunilor cu banci centrale sunt, in general, prezentate separat de alte categorii de active financiare, criteriul contrapartidei fiind mai relevant decat criteriul evaluarii pentru aceasta categorie de informatii.

In consecinta, elementul "Depozite de la banci centrale" trebuie sa includa toate depozitele de la banci centrale, indiferent de regula de evaluare aplicata acestora. Alte tipuri de datorii financiare fata de banci centrale (de exemplu, instrumentele financiare derivate) trebuie prezentate in cadrul altor elemente relevante de datorii.

Depozitele institutiilor de credit acopera toate finantarile primite de la un agent-contrapartida care este institutie de credit in cursul normal al activitatii bancare. Prin urmare, depozitele, altele decat cele ale institutiilor de credit, cuprind datorii fata de toti ceilalti agenti-contrapartida, cum ar fi alte institutii financiare, societati sau retail.

Instrumentele financiare derivate incluse in instrumentele compuse sau hibride (IAS 39.11, IAS 39 AG 27 si AG 29, IAS 32.28), care sunt separabile de contractul-gazda, trebuie inregistrate separat de contractul-gazda si, daca este cazul, trebuie prezentate in bilant in functie de natura instrumentului financiar derivat. Totusi, in cazul in care contractul este evaluat la valoarea justa prin contul de profit si pierdere, conform optiunii valorii juste, contractul trebuie sa fie inclus integral in categoria instrumentelor financiare clasificate la valoarea justa prin contul de profit si pierdere.

Instrumentele financiare derivate care nu sunt desemnate ca instrumente de acoperire eficace trebuie sa fie incluse intotdeauna in categoria instrumentelor detinute pentru tranzactionare. Acest principiu se va aplica chiar si in cazul instrumentelor financiare derivate care sunt legate de instrumente de capitaluri proprii necotate a caror valoare justa nu poate fi determinata in mod credibil.

Pentru mai multe detalii apasati aici


Tags: legislatie fiscalanoutati legislativefiscalitatemonitorul oficialcontabilitatelegea contabilitatiicontabile


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Noutati legislatie Fiscala 11-15 august 2008
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Pentru cei care obtin venituri din activitati independente: Declararea contributiilor sociale

de Www.fiscalitatea.ro
In continuare, va prezentam care sunt conditiile care se aplica in 2012 in ceea ce priveste contributiile sociale obligatorii pentru persoanele care...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Informatii utile privind registrul-jurnal de incasari si plati

de Www.contabilul.ro
Va oferim astazi mai multe informatii esentiale in ce priveste gestionarea registrului-jurnal de incasari si plati, incepand prin a va reaminti ca...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Drepturile si obligatiile unui expert contabil intr-un caz penal

de Www.contabilul.ro
Expertul contabil numit sa efectueze o expertiza contabila intr-un caz penal are urmatoarele drepturi: - Sa ia cunostinta de materialul...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atestarea experientei profesionale pentru un PFA

Pregatirea sau experienta profesionala se atesta, dupa caz, cu documente cum sunt: diploma, certificatul sau adeverinta, prin care se dovedeste...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."