Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Solutii practice pentru evitarea executarii silite



Cei care au intarziat cu plata ratelor la credite se vad pusi in postura de a se confrunta cu o eventuala executare silita din partea bancilor. In cazul in care exista o garantie ipotecara, aceasta va fi executata cu prioritate. In conditiile in care piata imobiliara a inregistrat o scadere destul de pronuntata in ultimii 2 ani, este posibil ca sumele obtinute in urma executarii silite sa nu poata acoperi intreaga datorie. In acest caz, banca ar putea sa se indrepte si catre alte bunuri.

In cazul creditelor negarantate, bancile isi iau, in general, masuri de siguranta si in contracte includ clauze care le ofera posibilitatea de a executa orice bun aflat in proprietatea restantierului. Pe cat de neplacuta este aceasta situatie, pe atat este de nedorita de ambele parti.

Pentru a evita executarea silita, exista cateva solutii practice:

1. Inca din momentul in care considerati ca nu mai puteti sustine ratele lunare la credit, luati legatura cu banca si incercati sa obtineti o amanare sau o reesalonare. Toate solicitarile trebuie adresate in scris, luati numere de inregistrare cu data evidentiata, astfel incat sa demonstrati ca ati fost de buna-credinta si ati anuntat banca despre situatia financiara dificila in care va aflati. O simpla discutie cu ofiterul de credit nu poate fi nici demonstrata si nici nu aveti siguranta ca ea va fi transmisa mai departe catre centrala bancii, pentru o analiza amanuntita. In plus, nu ofiterul de credit este cel care decide daca puteti sau nu sa beneficiati de o restructurare. El trebuie doar sa transmita mesajul mai departe.

2. Atasati la solicitare documente care sa dovedeasca faptul ca nu mai aveti capacitatea financiara de a plati intreaga rata lunara. Astfel de documente ar putea fi o decizie de diminuare a salariului, adeverinta de somaj, un extras de cont care sa evidentieze ca salariul nu a mai fost virat etc. 

3. Incercati sa nu depasiti 90 zile de restante, fara a demara un demers de restructurare a creditului. Chiar daca platiti doar o parte din rata lunara nu este de ajuns ca sa demonstrati ca sunteti de buna-credinta. Este foarte important sa anuntati banca in mod oficial despre situatia in care va aflati.
Riscul de a fi demarat un proces de executare silita creste foarte mult daca se inregistreaza 90 zile de intarziere. 

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

4. Cititi cu atentie contractul de credit pentru a vedea ce drepturi aveti atat dvs., cat si banca. In cazul in care creditul a fost transferat unei firme de recuperat creante, luati legatura cu respectiva firma pentru a pune la punct un nou grafic de rambursare pe care sa il puteti respecta.


Culegere Completa de Formulare si Declaratii Fiscale
160 de formulare, declaratii si documente necesare in activitatea fiscala



Tags: executare silitacrediteipotecabanci


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Solutii practice pentru evitarea executarii silite
Rating:
Nota: 4.5 din 4 voturi

Articole conexe

Pentru cei care obtin venituri din activitati independente: Declararea contributiilor sociale

de Www.fiscalitatea.ro
In continuare, va prezentam care sunt conditiile care se aplica in 2012 in ceea ce priveste contributiile sociale obligatorii pentru persoanele care...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Informatii utile privind registrul-jurnal de incasari si plati

de Www.contabilul.ro
Va oferim astazi mai multe informatii esentiale in ce priveste gestionarea registrului-jurnal de incasari si plati, incepand prin a va reaminti ca...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Drepturile si obligatiile unui expert contabil intr-un caz penal

de Www.contabilul.ro
Expertul contabil numit sa efectueze o expertiza contabila intr-un caz penal are urmatoarele drepturi: - Sa ia cunostinta de materialul...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atestarea experientei profesionale pentru un PFA

Pregatirea sau experienta profesionala se atesta, dupa caz, cu documente cum sunt: diploma, certificatul sau adeverinta, prin care se dovedeste...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"