Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

TVA pentru anumite mijloace de transport



Problema fiscala: Se deduce taxa pe valoarea adaugata in momentul achizitiei autofurgonetelor, autocamioanelor, autodubelor?Dar combustibilul aferent acestor autovehicule?

1. Regula
TVA nu poate fi dedusa in cazul vehiculelor rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului.

De asemenea, nici combustibilul destinat utilizarii acestor autovehicule nu poate fi dedus. Aceastamasura este valabila in perioada 1 mai 2009 - 31 decembrie 2010 si vizeaza, desigur, achizitia de autovehicule si combustibilul aferent acestora, utilizate in scopul desfasurarii activitatii economice.

2. Regula nu se aplica pentru autocamioane, autofurgonete si autodube

Autovehiculele rutiere destinate exclusiv transportului de persoane sunt acele autovehicule care, prin constructie si echipare, sunt destinate sa transporte maximum 9 persoane, inclusiv conducatorul auto.

Aceste detalii sunt prevazute in fisa autovehiculului. Rezulta ca autocamioanele, autofurgonetele sau autodubele nu sunt destinate exclusiv transportului de persoane, acestea avand o utilizare mixta, si nu exclusiva.

Asadar, pentru aceste autovehicule avem posibilitatea sa deducem TVA in momentul achizitiei, chiar daca nu au mai mult de 9 scaune si greutatea acestora nu depaseste 3.500 kg. Implicit, pentru aceste autovehicule se deduce si TVA aferenta combustibilului.

3. Servicii legate de autocamioane, autofurgonete si autodube
Achizitia de vehicule reprezinta cumpararea unui vehicul din Romania, importul sau achizitia intracomunitara a vehiculului.

Asadar, prestarile de servicii, cumsunt repararea, intretinerea si ratele de leasing, nu intra sub incidenta noilor limitari. Astfel, se deduce TVA pentru serviciile prestate asupra autocamioanelor, autofurgonetelor sau autobuzelor, respectiv pentru intretinerea si repararea acestora.

Pentru mai multe detalii apasa aici



Tags: TVAdeducere TVA


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

TVA pentru anumite mijloace de transport
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Pentru cei care obtin venituri din activitati independente: Declararea contributiilor sociale

de Www.fiscalitatea.ro
In continuare, va prezentam care sunt conditiile care se aplica in 2012 in ceea ce priveste contributiile sociale obligatorii pentru persoanele care...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Informatii utile privind registrul-jurnal de incasari si plati

de Www.contabilul.ro
Va oferim astazi mai multe informatii esentiale in ce priveste gestionarea registrului-jurnal de incasari si plati, incepand prin a va reaminti ca...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Drepturile si obligatiile unui expert contabil intr-un caz penal

de Www.contabilul.ro
Expertul contabil numit sa efectueze o expertiza contabila intr-un caz penal are urmatoarele drepturi: - Sa ia cunostinta de materialul...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Atestarea experientei profesionale pentru un PFA

Pregatirea sau experienta profesionala se atesta, dupa caz, cu documente cum sunt: diploma, certificatul sau adeverinta, prin care se dovedeste...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"