Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Kovesi: Dosarele Revolutiei sunt un esec al Ministerului Public



Procurorul general Laura Codruta Kovesi a afirmat la emisiunea 3x3 de la Realitatea TV ca Ministerul Public a trimis adrese la Serviciul Roman de Informatii, CNSAS si Ministerul Apararii pentru declasificarea documentelor de la Revolutie, iar institutiile au fost de acord. Kovesi a mai spus ca isi asuma esecul Ministerului Public in aceste dosare, iar la finalul urmaririi penale va face o informare publica legata de continutul lor.

Laura Codruta Kovesi a admis ca dosarele Revolutiei sunt un esec pentru Ministerul Public: " Este un esec al Ministerului Public faptul ca timp de 19 ani nu a fost rezolvat acest doasr. Nu este vina unei persoane, ci a tururor celor care au lucrat. Noi ni-l asumam ca si institutie", a spus Kovesi care nu a putut aprecia in cat timp se vor termina anchetele in aceste dosare. Acestea au, potrivit procurorului general,  1.280 de volume care trebuie studiate, iar la ele lucreaza trei procurori militari. Kovesi a promis ca atunci cand  se va da o solutie in acest dosar va face o informare publica cu privire la toate doasrele care au fost pe rolul Ministerului Public.

Procurorul general a spus ca datoria magistratilor este de a stabili adevarul juridic in aceste dosare. Legat de informatiile clasificate, Kovesi a marturisit ca  a facut adrese catre SRI, CNSAS si Ministerul Apararii si a obtinut acordul acestor institutii pentru declasificarea informatiilor.

Kovesi a spus ca institutia pe care o conduce mai are in lucru un singur dosar legat de Mineriade: "Dosarele au fost finalizate, solutiile au fost puse pe siteul   instutitiei si sa speram ca si acesta din urma va fi finalizat cat mai repede. La final, vom face o informare".

Laura Kovesi a reafimat ca nu o intereseaza cine castiga alegerile si ca se considera independenta. Kovesi a adaugat ca nu a primit niciun telefon de la vreun om politic pentru a i se spune ce solutii sa dea. 

Sursa: E-juridic.ro


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Kovesi: Dosarele Revolutiei sunt un esec al Ministerului Public
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Semnare Protocol de colaborare intre Ministerul Public si Procuratura Generala a Federatiei Ruse

de Www.e-juridic.ro
La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre  Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Alina Nicoleta Ghica, noul presedinte al CSM

de Www.e-juridic.ro
Judecatorul Alina Nicoleta Ghica a fost ales ieri, 9 ianuarie, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 12 voturi....
Resurse juridice
Citeste mai departe

Dumbrava: Reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o prioritate

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, a declarat ca reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o...
Resurse juridice
Citeste mai departe

A fost semnat Protocolul dintre CSM si CNA

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, si presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."