Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CSM vrea sa elimine coruptia din sistemul judiciar 10/12/2008



Consiliul Superior al Magistraturii sustine principiile enuntate de Natiunile Unite in Conventia Natiunilor Unite impotriva Coruptiei adoptate la New York si ratificata prin Legea 365/2004.

Consiliul Superior al Magistraturii este preocupat de gravitatea problemelor pe care le pune coruptia si de amenintarea pe care aceasta o constituie pentru stabilitatea si siguranta societatii, subminand institutiile si valorile democratice, valorile etice si justitia si care compromit dezvoltarea durabila si statul de drept.

Convins ca fenomenul coruptiei nu este o problema locala, Consiliul Superior al Magistraturii se implica, sprijina si isi manifesta deplina disponibilitate pentru a preveni si opri fenomenului coruptiei.

Desigur ca fenomenul coruptiei nu trebuie generalizat la nivelul intregii societati, dupa cum nu poate fi generalizat la nivelul intregului sistem judiciar. In opinia CSM fenomenul coruptiei trebuie particularizat, deoarece doar in acest mod el poate fi combatut eficient.
Consiliul Superior al Magistraturii in calitatea sa constitutionala de garant al independentei justitiei, sustine corpul magistratilor romani care isi indeplinesc atributiile ce le revin cu onestitate si profesionalism .

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii intelege sa-si intareasca si pentru viitor rolul de consiliu disciplinar, fiind constient de responsabilitatile care ii revin.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Consiliul Superior al Magistraturii reafirma vointa de a sanctiona manifestarile neconforme profesiei de magistrat si sa ia masuri potrivit competentelor sale, pentru eradicarea fenomenului coruptiei din cadrul sistemului judiciar romanesc.

Judecator Cecilia Morariu
Purtator de cuvant la Consiliului Superior al Magistraturii



Tags: CSMcoruptiejustitie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

CSM vrea sa elimine coruptia din sistemul judiciar 10/12/2008
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Semnare Protocol de colaborare intre Ministerul Public si Procuratura Generala a Federatiei Ruse

de Www.e-juridic.ro
La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre  Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Alina Nicoleta Ghica, noul presedinte al CSM

de Www.e-juridic.ro
Judecatorul Alina Nicoleta Ghica a fost ales ieri, 9 ianuarie, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 12 voturi....
Resurse juridice
Citeste mai departe

Dumbrava: Reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o prioritate

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, a declarat ca reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o...
Resurse juridice
Citeste mai departe

A fost semnat Protocolul dintre CSM si CNA

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, si presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."