Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intrevedere a ministrului Justitiei cu ministrul suedez pentru Afaceri Europene 30/10/2008



Domnul Catalin Predoiu, a avut ieri o intalnire bilaterala cu ministrul suedez pentru Afaceri Europene, doamna Anna Cecilia Malmström, la sediul Ministerului Justitiei.

Punctul central al dezbaterilor l-a constituit stadiul reformei in justitia romaneasca si al luptei impotriva coruptiei, in contextul monitorizarii realizate de Comisia Europeana prin intermediul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Ministrul Predoiu a reiterat angajamentul sau pentru a continua ritmul sustinut al reformelor, chiar si in partea de final a mandatului. De asemenea, a aratat importanta discutiilor bilaterale cu ministri din statele membre, din perspectiva laturii de cooperare MCV.

De asemenea, demnitarul roman a prezentat succint principalele evolutii din cadrul MCV. Astfel, in cadrul primei conditionalitati, care vizeaza sistemul judiciar, au fost prezentate progresele in finalizarea proiectelor noilor coduri: incheierea lucrarilor la proiectul codului de procedura civila si la amendamentele la codul civil, stadiul avansat al lucrarilor la codurile penal si la cel de procedura penala.

Cu privire la Agentia Nationala de Integritate, au fost aratate progresele de ordin legislativ, dar si cele ce privesc operationalizarea Agentiei, precum si primele rezultate concrete ale acesteia in activitatea operativa. In materia luptei impotriva coruptiei, au fost prezentate sintetic evolutiile recente, mai ales in ce priveste cazurile de mare coruptie. In acelasi timp, au fost amintite Strategia anticoruptie privind sectoarele vulnerabile, adoptata in iunie 2008, precum si campaniile de constientizare in materia luptei impotriva coruptiei derulate atat de catre Ministerul Justitiei, cat si de catre MIRA.

Ministrul suedez a apreciat discutia deschisa cu privire la progresele MCV si a aratat disponibilitatea Suediei de a sprijini eforturile guvernului roman in complexa misiune de a aduce la indeplinire amplul proces de reforma.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Vizita in Romania a delegatiei Ministerului Afacerilor Europene din Regatul Suediei se inscrie in perspectiva pregatirii viitoarei Presedintii suedeze a Consiliului Uniunii Europene, incepand din semestrul II 2009.

Fotografii de la intalnire sunt disponibile la adresa:
http://www.just.ro/MeniuStanga/Ministruljustitiei/PhotoGallery/tabid/77/Default.aspx



Tags: juridicelegislatielegiCodul civilCodul penalCodul de Procedura PenalaCurtea Constitutionaladrepturile omuluiconsilier juridicCEDOMinisterul Justitieireforma in justitia romaneasca


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Intrevedere a ministrului Justitiei cu ministrul suedez pentru Afaceri Europene 30/10/2008
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Semnare Protocol de colaborare intre Ministerul Public si Procuratura Generala a Federatiei Ruse

de Www.e-juridic.ro
La data de 12.01.2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare intre  Ministerul Public din Romania si Procuratura Generala a...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Alina Nicoleta Ghica, noul presedinte al CSM

de Www.e-juridic.ro
Judecatorul Alina Nicoleta Ghica a fost ales ieri, 9 ianuarie, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu 12 voturi....
Resurse juridice
Citeste mai departe

Dumbrava: Reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o prioritate

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, a declarat ca reducerea coruptiei trebuie sa reprezinte o...
Resurse juridice
Citeste mai departe

A fost semnat Protocolul dintre CSM si CNA

de Www.e-juridic.ro
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Horatius Dumbrava, si presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Rasvan...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."