Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sfat pentru proprietari: Nu vindeti tot, luati un partener



Ioana Filipescu, managing director al Raiffeisen Investment Romania, banca de investitii specializata pe consultanta in fuziuni si achizitii (M&A), care a fost implicata in ultimii ani in tranzactii de sute de milioane de euro, sfatuieste antreprenorii care vor sa vanda in aceasta perioada sa nu iasa de tot, ci sa pastreze un procent din companie.

"Cea mai buna oferta in M&A nu mai este sa vinzi si sa iesi pentru ca esti penalizat. Insa genul de cerere prin care iti cauti un partener ca sa dezvolti poate genera rezultate foarte bune", a spus Ioana Filipescu intr-un interviu acordat ZF.


„Trebuie sa gasim un nou motor al economiei globale“, Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie. Asa a aparut Turbo-management financiar - pentru depasirea legala si accelerata a crizei economice.
Detalii aici >>>



Printre antreprenorii care recent au facut un exit partial din companie se numara cei trei actionari ai grupului Noriel care au vandut 40% din business catre fondul de investitii Axxes Capital, reprezentat de Horia Manda, dar si Eric Kish, unul dintre primii angajati ai lui Dinu Patriciu in grupul Rompetrol, care a vandut 56% din compania de outsourcing a serviciilor de resurse umane SmarTree.

Raiffeisen Investment Romania, una dintre cele mai mari firme de consultanta in M&A, care in trecut a fost implicata in tranzactii precum preluarea din asigurari de catre Groupama a Asiban (tranzactie de 350 mil. euro) si preluarea LaborMed de catre Advent (deal de peste 120 mil. euro) are acum doua mandate de vanzare.

Sursa: Ziarul financiar

Tags: managementfirmeconsultanta


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Sfat pentru proprietari: Nu vindeti tot, luati un partener
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Guvernul a stabilit ajutoarele pentru incalzire

de Www.e-juridic.ro
Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de pana la 786 de lei de persoana, nu vor plati mai mult in aceasta iarna pentru incalzire, a...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sibienii de la Trenkwalder Sobis vor sa faca 17 mil. euro din inchirierea a peste 5.000 de angajati

de Manager.ro
Firma de recrutare Trenkwalder Sobis, fililala locala a grupului austriac Trenkwalder, care deruleaza activitati si in domeniul leasingului de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata la 45.000 de lei

de Manager.ro
Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Legea concurentei vine cu sanctiuni noi pentru manageri si companii

de Manager.ro
Guvernul a aprobat recent modificarea legii concurentei, care introduce sanctiuni pentru institutiile publice necooperante in anchetele...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"