Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nu avem resurse pentru a infrunta somajul din 2009 31/10/2008



Ministrii au facut o mica greseala: nu au luat in considerare valurile de disponibilizari care se vor produce in urma crizei financiare si a caderii sectorului imobiliar. La fel ca si pentru anul acesta, fondul asigurarilor de somaj prevede cheltuieli de 1,6 miliarde de lei, asta in conditiile in care efectele turbulentelor de pe pietele financiare externe au inceput deja sa se faca simtite si la noi.

Dupa spusele Marianei Campeanu, ministrul Muncii, in ultima perioada, companiile au declarat ca vor concedia cateva mii de persoane. Ea a declarat ca, in cazul in care numarul somerilor va creste semnificativ, fondurile pentru indemnizatiile de somaj vor fi suplimentate prin rectificare bugetara.

Fondul de somaj, la pamant

Analistul economic, Ilie Serbanescu crede ca valul de disponibilizari va pune in dificultate bugetul asigurarilor de somaj. „Se va dovedi cat de imprudenta si de absurda a fost politica dusa de actualul executiv, de a cheltui toti banii si de a nu pune nimic deoparte. Fondul de somaj a fost demolat prin reducerea contributiei pentru somaj si prin folosirea lui in alte scopuri, precum majorarea pensiilor“, a declarat acesta.

Potrivit unor estimari,numarul de someri va ajunge, la finele anului viitor, la aproximativ un milion de persoane. Datele Institutului de Statistica (INS) arata ca, la 30 iunie, aveam un somaj de 5,6%, adica 566.000 de someri. Scaderea consumului va reduce activitatea in toate domeniile economiei. Cel mai mult vor avea de suferit firmele furnizoare pentru industria auto. Marii producatori, dar si uzina Dacia Pitesti, au anuntat deja scaderea productiei pentru anul viitor.

La nivel mondial, criza financiara va lasa fara locuri de munca 20 de milioane de persoane pana la finele lui 2009, numarul somerilor urmand sa ajunga la 210 milioane de persoane, potrivit Organizatiei Internationale a Muncii.



Tags: criza financiaraministrul muncii campeanusomajfinanciar


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Nu avem resurse pentru a infrunta somajul din 2009 31/10/2008
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Guvernul a stabilit ajutoarele pentru incalzire

de Www.e-juridic.ro
Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de pana la 786 de lei de persoana, nu vor plati mai mult in aceasta iarna pentru incalzire, a...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sibienii de la Trenkwalder Sobis vor sa faca 17 mil. euro din inchirierea a peste 5.000 de angajati

de Manager.ro
Firma de recrutare Trenkwalder Sobis, fililala locala a grupului austriac Trenkwalder, care deruleaza activitati si in domeniul leasingului de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata la 45.000 de lei

de Manager.ro
Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Legea concurentei vine cu sanctiuni noi pentru manageri si companii

de Manager.ro
Guvernul a aprobat recent modificarea legii concurentei, care introduce sanctiuni pentru institutiile publice necooperante in anchetele...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."