Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patronatele nu renunta la deductibilitatea TVA la autoturisme 28/04/2009



Reprezentantii patronatelor nu au mai dorit sa ia parte la discutiile de ieri din cadrul Comisieri de dialog social la care au participat oficiali ai Ministerului Finantelor. Potrivit patronatelor, motivul retragerii l-a constituit nemultumirea fata de nerespecatrea, de catre Guvern, a unor intelegeri prealabile legate in principal de deductibilitatea cheltuielilor cu TVA la achizitionarea de masini.

"Patronatele au acceptat initial aplicarea unui impozit forfetar de la 1 mai, intelegand actuala situatie de criza si faptul ca trebuie colectati bani la buget. Insa s-a solicitat ca pentru masinile utilizate de firme sa existe deductibilitati la cheltuielile cu TVA pentru reparatii si benzina. Am cerut sa fie la fel ca la institutiile publice, adica deductibilitate pentru 370 litri de benzina pe luna si la cumpararea unor autoturisme nu mai scumpe de 30.000 euro. Ni s-a spus, in pofida intelegerilor avute, ca aceste cereri nu sunt acceptate.Din acest motiv s-a iesit de la discutiile cu reprezentantii Guvernului", a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

Atat impozitul forfetar, cat si deductibilitatea TVA la unele cheltuieli cu autoturismele au fost aprobate de Guvern prin ordonante de urgenta, urmand sa fie aplicate de la 1 mai a.c. Discutiile de ieri cu reprezentantii patronatelor si ai sindicatelor vizau discutarea proiectului de norme de aplicare a Codului Fiscal in legatura cu cele doua prevederi. "Patronatele au iesit de la discutiile cu Ministerul Finantelor. Noi am stabilit ca exista o ratiune pentru introducerea impozitului forfetar si am acceptat grila de impozitare doar cu conditia sa fie admisa la pachet cu anumite deductibilitati privind cheltuielile de reparatii la masini, cu combustibilul, cu TVA la achizitia de vehicule. Acum ministerul ne-a instiintat ca nu se mai accepta, poate", a precizat Florea Parvu, vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.

Liderii organizatiilor patronale prezente ieri la discutiile cu reprezentantii Ministerului Finantelor au mai afirmat ca nu au cunoscut conditiile de negociere a acordului cu Fondul Monetar International, asa cum au lasat membrii Executivului sa se inteleaga in mass-media. "Nu am fost consultati si nu am stiut conditiile in care s-a negociat cu FMI", a precizat vicepresedintele CNIPMMR.

Transe de impozit

Guvernul a aprobat recent o ordonanta de urgenta prin care stabileste ca firmele vor plati, de la 1 mai, un impozit minim anual cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro) daca au venituri totale de pana la 52.000 lei si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei. Firmele care inregistreaza profit vor plati in continuare un impozit de 16%, dar nu mai putin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza.



Tags: TVAdeductibilitatepatronateeconomie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Patronatele nu renunta la deductibilitatea TVA la autoturisme 28/04/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."