Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Emil Boc declara ca printre obiectivele Guvernului se afla salvarea locurilor de munca si reluarea creditarii economiei 13/04/2009



Conform spuselor premierului Emil Boc, obiectivul major al guvernarii il reprezinta limitarea efectelor negative ale crizei economice. "Obiectivul nostru este sa sprijinim relansarea economica, sa asiguram reluarea creditarii economiei, sa mentinem, sa salvam locurile de munca existente si, acolo unde este posibil, sa cream noi locuri de munca pentru oameni", a spus acesta.

Boc a tinut sa precizeze ca, inainte de semnarea oficiala a acordului de imprumut cu CE si FMI, exista o serie de "semnale pozitive". "Pe de o parte, s-a oprit declinul leului si s-a stabilizat cursul euro-leu. Pe de alta parte, avem deja de-a face cu o reducere a dobanzilor bancare si suntem convinsi ca aceste efecte pozitive se vor multiplica in perioada urmatoare, dupa adoptarea si acestor acte normative, dar si a primelor transe de imprumut de la CE si FMI", a explicat premierul.

Mai mult, acesta a atras atentia actualului Guvern ca, din acest moment, "este obligat sa fie rational, responsabil, echilibrat, si sa ia acele masuri chiar daca sunt mai putin populare, putin mai aspre, dar absolut corecte cu viitorul Romaniei si al romanilor".

Prioritatea Guvernului este sprijinirea activitatii economice a mediului de afaceri si relansarea economiei

In opinia sa, printre consecintele acestui act normativ, din perspectiva relansarii activitatii economice, se numara cea coform careia cele mai importante taxe raman nemodificate. "Cota unica de impozitare ramane de 16% si nu se modifica. Taxa pe valoare adaugata ramane 19% si nu se modifica. Contributiile de asigurari sociale raman aceleasi", a asigurat premierul.

In urma adoptarii acestui act normativ care include si o rectificare de buget, 20% din banii bugetului merg, in continuare, pentru investitii. "Nu sacrificam investitiile din aceasta tara pentru ca ele sunt singurele solutii pentru mentinerea si crearea unor noi locuri de munca. De aceea, procentual, aceeasi suma de bani ramane alocata pentru investitii.


In perioada imediat urmatoare avem in vedere neimpozitarea profitului reinvestit precum si reducerea numarului de impozite, taxe si tarife, potrivit graficelor pe care ministrul Finantelor il anunta", a explicat Boc.

In ceea ce priveste masura impozitului forfetar pe care o contine ordonanta, aceasta este una care-si propune, in primul rand, sa atenueze evaziunea fiscala si sa contribuie la combaterea acesteia.

Politica sociala a Guvernului va ramane neshimbata

"Ma refer aici la cel putin urmatoarele elemente: pensia sociala minima adoptata de Guvern se va achita, se va respecta si nu este afectata de acordul cu FMI. In al doilea rand, ne respectam angajamentul ca pensiile vor fi majorate, anul acesta, cu 5%, potrivit graficului pe care l-am anuntat. Categoriile sociale cu venituri foarte reduse vor fi, in primul rand, protejate. In al doilea rand, medicamentele compensate de 90% pentru pensionari cu venituri sub 600 lei vor beneficia, in continuare, de acelasi lucru. De asemenea, prevederile cu privire la somajul tehnic raman in vigoare", a detaliat premierul.

Potrivit acestuia, Guvernul incearca sa-i ajute pe oameni sa aiba cat mai mult timp un loc de munca. Din acest motiv, statul preia, timp de trei luni, toate obligatiile angajatorului si angajatului cu privire la obligatiile sociale in perioada somajului tehnic. In plus, Guvernul a alocat sume suplimentare de bani pentru recalificare, pentru pregatire continua, pentru recalificare profesionala.


Tags: locuri de muncacreditareeconomie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Emil Boc declara ca printre obiectivele Guvernului se afla salvarea locurilor de munca si reluarea creditarii economiei 13/04/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"