Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dupa spusele Moody’s, tara noastra va inregistra o recesiune economica dificila 09/04/2009



Agentia de rating Moody’s anticipeaza ca tara noastra va inregistra o recesiune economica dificila, dar sunt de parere ca ar trebui sa evite un colaps major, luand in considerare datoria relativ scazuta a sectorului privat si dependenta redusa fata de comertul exterior.

Moody's anticipeaza ca Romania va inregistra o recesiune economica dificila, dar considera ca ar trebui sa evite un colaps major, avand in vedere datoria relativ scazuta a sectorului privat si dependentei reduse de comertul exterior.

"Exista dovezi ample ca economia incetineste rapid in prezent. Sectoarele orientate spre export isi reduc productia si industria contructiilor merge din ce in ce mai prost. Lichiditatea de pe piata locala s-a imbunatatit oarecum fata de luna februarie, dar banca centrala inca mai mentine dobanzile la un nivel ridicat, pentru a sprijin moneda", se arata intr-un raport al Moody's.

Expertii agentiei anticipeaza ca economia Romaniei va scadea in acest an cu 4%, dar isi va reveni in 2010, cand va inregistra un avans de 0,3%. Tara noastra a avut in 2008 o rata de crestere economica de 7,1%.

Punctele tari pentru sectorul de creditare din Romania includ: integrarea economica si financiara in UE, care sprijina investitiile si restructurarea la nivel microeconomic, datoria guvernamentala redusa si sprijinul de la Fondul Monetar Internatinal (FMI) si Uniunea Europeana, care diminueaza vulnerabilitatile impuse de dezechilibrele macroeconomice.

Pe de alta parte, provocarile pentru sectorul de creditare din Romania includ controlul deficitului bugetar, in contextul recesiunii economice si finantarii limitate, riscurile pentru stabilitatea macroeconomica, impuse de inratatirea situatiei economice, datoria externa mare si deficitul de cont curent ridicat, si procesul oprit de reforme structurale.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Moody's anticipeaza ca rata anuala a inflatiei se va reduce, de la 6,3% anul trecut, la 4,9% in 2009 si la 3,7% in 2010.

In acelasi timp, agentia estimeaza ca deficitul bugetar se va diminua de la 5,2% din PIB in 2008 la 5,1% in acest an, peste tinta fixata de FMI de 4,6% din PIB, si la 4% din PIB anul viitor. Referitor la datoria guvernamentala, Moody's considera ca indicatorul se va majora treptat, de la 16,3% din PIB in 2008 la 22,5% din PIB in acest an si la 29,3% din PIB in 2010.

Pe de alta parte, expertii agentiei previzioneaza ajustarea semnificativa a deficitului de cont curent la 7,1% din PIB in 2009 si la 6,8% din PIB in 2010.


Tags: Moody'srecesiune economica


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Dupa spusele Moody’s, tara noastra va inregistra o recesiune economica dificila 09/04/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"