Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masurile anticriza propuse de premierul Emil Boc nu par a fi atat de eficiente pe cat ar trebui 17/03/2009



Probabilitatea ca Guvernul sa isi tina promisiunea de a nu impozita profitul reinvestit, incepand cu 1 aprilie, este tot mai mica. Pentru a putea intra in vigoare la termenul promis, masura cea mai asteptata de oamenii de afaceri, din intregul set de solutii anticriza ale exefcutivului, trebuie prevazuta intr-un act normativ. Intentia pe care Ministerul Finantelor a anuntat-o era sa rescrie Codul Fiscal si sa-l publice in noua forma pana la sfarsitul acestei luni.

Legea spune insa ca, pana sa ajunga in Monitorul Oficial, proiectul noului Cod Fiscal trebuie postat pe site-ul MFP pentru a fi supus dezbaterii publice. Am trecut deja de jumatatea lunii, iar acest lucru nu s-a intamplat. Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), este de parere ca Finantele nu vor publica proiectul actului normativ pana cand nu se ajunge la o concluzie in discutiile cu Fondul Monetar International (FMI). In functie de rezultatul negocierilor, este posibil sa mai fie operate anumite modificari in textul legii, ne-a spus el.

Solutiile coalitiei PSD-PDL

Totodata, producatorii de tigari se arata nemultumiti de faptul ca, pana la aceasta data, guvernul nu i-a anuntat oficial care va fi structura accizei ce se va aplica de la 1 aprilie. Devansarea majorarii accizei este o alta masura anticriza sustinuta de executiv care nu a fost inca prevazuta in acte. Premierul Emil Boc a aratat ieri, intr- un discurs tinut in parlament, ca un premier aflat la finalul mandatului: pus pe retrospective si cuantificat efec tele guvernarii. „Guvernul are un plan anticriza.

El a fost inclus si adoptat odata cu bugetul pe 2009, completari urmand sa aiba loc pe masura evolutiei crizei”, a declarat Boc. Cu o criza economica in plin avant, guvernul isi pune speranta in agricultura, turism, energie si constructii, promitand sprijin pentru aceste sectoare. In plus, executivul a elaborat noi scheme de ajutoare de stat si garantii guvernamentale, crescand prefinantarea la 20% din valoarea proiectelor din fonduri europene.

ANTICRIZA OPOZITIEI

Tariceanu vrea TVA mai mic si cota unica de 15%

Guvernul s-a aruncat la picioarele FMI cautand un alibi pentru masurile economice severe pe care trebuie sa le adopte, a avertizat ieri seful liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu. Fostul premier a atras atentia ca, atat timp cat actualii guvernanti se vor incapatana sa pastreze un deficit bugetar de doar 2%, ne asteapta doar recesiunea. Aflat in plina campanie pentru sefia propriului partid, Tariceanu a precizat ca liberalii si-au facut un plan anticriza propriu, pe care il vor supune votului parlamentului. Acest plan al fostului partid de guvernare presupune reduceri masive de taxe si contributii sociale: reducerea cotei unice cu un punct procentual, pana la 15%, reducerea taxei pe valoare adaugata de la 19% la 15%, precum si taierea contributiei la asigurarile sociale cu doua puncte procentuale.


Tags: Codul Fiscalprofit reinvestiteconomie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Masurile anticriza propuse de premierul Emil Boc nu par a fi atat de eficiente pe cat ar trebui 17/03/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."