Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tara noastra vrea un nou acord cu Fondul Monetar International 03/03/2009



Dupa spusele analistilor financiari, tara noastra nu a mizat niciodata pe acordarea de catre liderii Uniunii Europene a unui imprumut de 180 miliarde de euro statelor este-europene, asa cum a cerut Ungaria, deoarece doreste o abordare separata a problemelor regiunii.

Analistul Radu Craciun a declarat ca tara noastra nu a sustinut o abordare de grup, dar isi doreste un sprijin de la UE adecvat nevoilor sale.

Oricum, cancelarul german Angela Merkel a respins ideeaunui fond destinat regiunii, chiar cu argumentul problemelor cu care se confrunta guvernele central- si este-euopene. "V-as sfatui sa nu luati in discutie cifre imense", a spus Merkel, adaugand ca "nu poti compara Slovenia si nici Slovacia cu Ungaria"

Uniunea nu putea accepta crearea unui asemenea fond din doua motive: pe de o parte, nu este eficient sa blochezi banii deoarece sunt scumpi; pe de alta parte, este nevoie de o urmarire atenta a utilizarii eficiente a ajutorului financiar, chestiune pe care numai Fondul Monetar International o poate face, spune analistul Radu Craciun. "Ar fi fost nerealist sa se pompeze bani in regiunea est-europeana fara sa existe o entitate abilitata care sa monitorizeze utilizarea eficienta a banilor, adica fara FMI", a spus Craciun.
De altfel, Radu Craciun se asteapta ca in aceasta luna Romania sa finalizeze un aranjament financiar atat cu FMI, cat si cu UE. "Este preferabil sa primim mai devreme o sustinere financiara, inclusiv din partea FMI, deoarece avem nevoie", considera analistul economic Matei Paun.
Romania are mai degraba nevoie de acces la finantare, astfel incat are mai mult de castigat din planul anuntat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala, care s-au angajat sa investeasca 24,5 miliarde euro in Europa Centrala si de Est, ne-a declarat Lucian Anghel, economistul-sef al Bancii Comerciale Romane. "De acolo vom avea acces la finantare, ceea ce este esential, deoarece nu avem nevoie de o capitalizare a bancilor", a spus Anghel.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Totusi, in ultimele sase luni leul a pierdut 18% din valoare in fata euro, in ton cu monedele regiunii, vulnerabile in fata crizei si din cauza retragerii investitorilor straini din zona. "Pietele financiare ar fi preferat un pachet de ajutor pentru regiune. Se vede din orice analiza ca investitorii considera ca intreaga regiune, inclusiv Romania, este riscanta", a observat Radu Craciun.


Tags: FMIimprumuteconomie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Tara noastra vrea un nou acord cu Fondul Monetar International 03/03/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."