Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se ieftineste taxa auto 20/02/2009



Ieri, prin ordonanta de urgenta, Guvernul a decis reducerea cu o treime a taxei de poluare pentru autoturismele la mana a doua, in raport cu forma triplata aplicata incepand cu 15 decembrie, si pastrarea unei taxe zero pentru autoturismele noi cu o capacitate cilindrica mai mica de 2.000 de centimetri cubi. In felul acesta, cei care vor inmatricula o masina la mana a doua luata din Germania, dupa ce OUG va fi publicata in Monitorul Oficial, vor avea de platit o taxa dubla fata de cea din iulie.

Cei care au achizitionat masini inainte de 15 decembrie 2008, dar care nu au terminat cu procedurile de inmatriculare vor avea de platit taxa aflata in vigoare la data cumpararii. Cei care au apucat sa plateasca taxa triplata impusa de cabinetul Tariceanu vor primi diferenta fata de taxa practicata inainte de 15 decembrie, in termen de 45 de zile de la sesizarea administratiei fiscale si depunerea documentatiei complete.

Premierul Emil Boc a declarat ca noua formula a taxei de poluare auto „raspunde nevoilor de dezvoltare a industriei autohtone de automobile si a romanilor de a avea o taxa decenta”.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Mediului, Dan Carlan, daca in iunie se inmatricula o masina veche la cinci masini noi, pana in 15 decembrie au ajuns sa fie inmatriculate cinci masini vechi la una noua.

MASURA

Pasuire pentru „intarziati”

Posesorii de masini second-hand de import care au cumparat sau au lansat o comanda ferma pentru o masina inainte de 15 decembrie 2008, dar nu au inmatriculat-o, au la dis pozitie 20 de zile, de la data pu blicarii ordonantei in Monitorul Oficial, pentru a depune actele necesare achitarii taxei auto la va loarea veche, inainte de triplarea din decembrie. „Masinile care au fost cumparate inainte de 15 decembrie 2008 pot fi inmatriculate pe baza legii vechi la cuantumul din iulie al taxei. Cei care si-au inmatriculat masinile intre timp vor primi diferenta de bani inapoi”, a declarat premierul Emil Boc. Acestia trebuie sa redacteze o cerere, care sa fie insotita fie de un document din care sa reiasa ca pro prietarul actual a facut o comanda pentru mașina inainte de 15 decembrie 2008, fie de dovada radierii autovehiculului din tara de provenienta.



Tags: taxa autoieftinireeconomie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Se ieftineste taxa auto 20/02/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
ancuta victor 14-Apr-2009
duna dimineata.vreau sa cumpar din UE 1(una) masina second-hand mercedes (car mortuar)si vreau sa stiu daca se incadreaza la alta taxa auto fata de turismele obisnuite.
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."