Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cei care vor un credit ipotecar, de 110.000 de euro, trebuie sa castige foarte bine 18/02/2009



Pentru a putea fi posibila cumpararea unui apartament cu trei camere in capitala, la un pret mediu de 110.000 de euro, o familie trebuie sa indeplineasca trei “reguli” importante pentru a reusi sa obtina un credit ipotecar: trebuie sa nu aiba datorii finaciare, sa nu aiba copii si sa aiba un venit mediu total de 7.500 de lei pe luna.

O analiza efectuata de Credit Zone arata ca avansul solicitat de banci este de cel putin 25%, lucru care inseamna ca familia respectiva trebuie sa vina cu o contributie proprie de 27.500 de euro, iar suma pentru care se aplica la banca este de 82.500 de euro.

In functie de dobanzile oferite de fiecare banca in parte, brokerul de credite a calculat care este venitul necesar pentru obtinerea a 75% din valoarea apartamentului respectiv. Astfel, cel mai mic venit pe care o familie trebuie sa il aiba este de 6.400 de lei, pentru un credit de la ATE. Pentru aceeasi situatie, venitul necesar pentru a fi eligibil la Alpha Bank este de 6.500 de lei, la Leumi Bank de 6.800 de lei, la BRD de 8.700, iar la Royal Bank of Scotland venitul trebuie sa fie si mai mare, respectiv de 8.900 de lei. Calculele se bazeaza pe o durata a contractului de 30 de ani.

Salariile au scazut in ritm cu preturile apartamentelor

In luna august a anului trecut, pentru suma de 81.000 de euro, o familie formata din doua persoane care intentiona sa achizitioneze un apartament in valoare de 90.000 de euro, si cu un avans de 10% pe o perioada de zece ani, ii era necasar un venit minim de 40.000 de lei, arata o analiza Credit Zone realizata vara trecuta. Asta inseamna ca acum sase luni romanii puteau sa se imprumute de la banci cu un venit de doua ori mai mic decat in prezent. „Preturile apartamentelor, cat si chiriile se raporteaza din nou la puterea reala de cumparare a bucurestenilor. Sa ne gandim ca in ultima perioada salariile medii au scazut cu aproximativ 20 - 30 de procente.

Pretul apartamentelor a scazut proportional. Repornirea creditarii care se produce timid dupa noile norme aduce o asezare a preturilor apartamentelor. Acestea se stabilizeaza la cotele existente acum in piata si vor evolua in functie de cererea solvabila, si nu de specula, ca pana acum”, se arata in analiza.

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

In prima luna a acestui an, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a relaxat creditele ipotecare, astfel ca avansul doritorilor de a cumpara o locuinta este cu aproape 48% mai mic fata de conditiile initiale impuse de banca centrala, iar gradul de indatorare mediu este de 50%. Acest lucru a facut ca populatia sa poata lua credite mai mari, cu un avans mai mic.



Tags: credit ipotecarcriza economica


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cei care vor un credit ipotecar, de 110.000 de euro, trebuie sa castige foarte bine 18/02/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."