Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

12 modalitati prin care poti spiona, LEGAL, competitia



Ar fi bine sa faci asta. Rivalii lucreaza, la fel ca tine, la dezvoltarea de produse/servicii noi si inovatoare. Nu este placut sa fii luat prin surprindere.

Poti contracara din timp miscarile competitiei, daca ai habar de acestea. Va prezentam 12 modalitati prin care puteti spiona, legal, ce face concurenta:
 
1. Citeste ziarele locale. Abonati-va electronic (prin Google Reader de preferat) la publicatiile din orasele in care activeaza firmele rivale. Un interviu cu seful uneia din companiile concurente va poate oferi detalii despre strategia adoptata de aceasta.
 
2. Incearca sa ai o relatie buna cu furnizorii. Este foarte probabil ca acestia sa ofere produse si servicii si pentru competitie. Daca te imprietenesti cu furnizorii poti afla detalii despre ce face concurenta. Ba poate iti spun ei fara sa-i intrebi.
 
3. Mergi la targuri comerciale. In special la cele la care stii ca va participa si competitia. Nu te sfii sa vizitezi standurile firmelor rivale. De asemenea, la aceste evenimente poti vedea si care produse/servicii de pe piata se bucura de atentia si interesul publicului.

4. Mergi la tururile organizate in fabrici. Incearca sa afli daca si cand competitiorii organizeaza tururi in facilitatile lor de productie. Daca nu poti merge personal, trimite un angajat. Vezi ce spune ghidul fabricii. Poti afla detalii pretioase despre extinderea capacitatii de productie sau introducerea de noi produse.  
 
5. Mergi la magazinele competitiei. Daca firmele rivale au magazine din ciment si caramizi, viziteaza-le. Vezi cat de ordonate sunt, cum se comporta angajatii cu clienti. In cazul in care gasesti slabiciuni, ai grija ca in propriile magazine acestea sa nu existe.
 
6. Poti rasfoi documente publice. Urmareste Monitorul Oficial, site-ul Ministerului de Finante, portalurile de licitatii publice sau stirile care apar pe site-ul Bursei, in cazul in care compania rivala este listata.
 
7. Viziteaza site-urile competitorilor. Vezi cat de bine sunt realizate, cat de repede se incarca etc. Apoi, poti merge pe Alexa.com si compara site-ul tau cu cel al unui rival. Vezi de unde vine audienta si compara timpii de raspuns.  

8. Intra pe LinkedIn. Aceasta este cea mai mare retea de socializare dedicata specialistilor. Pe platforma, poti urmari o companie sau o persoana. Poti afla informatii foarte utile despre ce fac firmele rivale.
 
9. Nu uita de Facebook si Twitter. La fel ca pe LinkedIn, poti afla informatii valoroase despre competitie si de pe aceste doua platforme. Poti da Like la pagina de Facebook a rivalilor si te poti imprieteni cu angajati ai competitiei. Nu se stie de unde sare porumbelul. La fel si pe Twitter.
 
10. Cauta ofertele de angajare ale competitorilor. Nu strica sa dai din cand in cand o raita pe site-uri precum BestJobs.ro sau E-Jobs.ro pentru a vedea ce posturi scoate compania rivala la mezat. Iti poti da astfel seama care este directia de business pe care doreste sa o intareasca sau daca intentioneaza sa intre pe o noua piata.
 
11. Urmareste site-urile de comunicate. Intra din cand in cand pe site-urile care gazduiesc comunicate de presa si cauta documentele publicate de rivali.
 
12. Creaza alerte cu numele competitorilor. Poti seta Google Alerts astfel incat sa te notifice (pe e-mail sau in Google Reader) de fiecare data cand apare numele companiei rivale, al sefului acesteia sau al altei persoane din organizatie pe internet. 

Articol preluat de pe www.manager.ro

Tags: spionacompetitiafabricimonitorul oficialbestjobs.rolinkedin


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

12 modalitati prin care poti spiona, LEGAL, competitia
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"