Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Hair stilist de succes la 18 ani



Mihai D. a intrat de tanar "in paine": nu avea nici 16 ani cand a pus mana, pentru prima data, pe foarfece si pieptene. Mirajul acestei meserii il atragea de mult, mama sa lucrand tot in bransa, ca manichiurista-pedichiurista, insa sansa de a lucra efectiv si de a-si descoperi talentul a avut-o la 16 ani, cand patroana salonului unde era angajata mama sa a decis ca are nevoie de un elev, cineva fara experienta, pe care sa-l formeze dupa stilul ei de lucru. Acest elev a fost Mihai, care a descoperit intr-un timp foarte scurt nu numai ca are talent si ca ii place enorm meseria, ci si ca treaba merge mult mai bine decat se astepta! Asa a hotarat sa ramana in domeniu, iar acum nu regreta defel.

Idei de afaceri: Cum s-a nascut ideea unui salon propriu?
Mihai a ramas in acel salon de coafura  aproape doi ani de zile, timp in care a invatat cam tot ce se putea in materie de hair-styling! "Este o meserie in care tot timpul ai ceva de invatat, pentru ca moda se schimba, apar materiale si produse noi, tehnici de lucru noi, aparatura noua pe care trebuie sa stii sa o folosesti la perfectie, deci niciodata nu vei putea spune ca stapanesti absolut totul!", spune Mihai.

Pentru ca trebuia sa exerseze tot timpul, caci experienta iti perfectioneaza stilul, Mihai s-a angajat intr-un alt salon de coafura, situat intr-un cartier oarecare, ideal pentru a capata experienta si dexteritate, clientela din acea zona nefiind atat de pretentioasa. Insa s-a ciocnit curand de o serie de probleme la care nu se astepta, legate in primul rand de bani: patronii nu ii plateau niciodata salariul la timp, care salariu oricum era extrem de mic comparativ cu munca depusa. "Atunci am hotarat ca trebuie sa devin propriul meu stapan", spune Mihai, dar conditiile financiare de atunci l-au silit sa mai astepte inca aproape doi ani pentru a-si vedea visul implinit.

Idei de afaceri: Cum s-a materializat proiectul?
"Eu obtinusem deja calificarea in meserie, la fostul loc de munca, caci fara aceasta calificare nu poti lucra. Mai nou, se fac cursuri specializate pentru a te califica in domeniu, la finalul carora poti obtine o diploma de calificare, care iti deschide calea spre meseria de hair-stylist", povesteste tanarul intreprinzator.

"Primul lucru pe care l-am facut a fost sa inchiriez un spatiu: o cunostinta avea deja un salon de cosmetica si o camera era libera, special destinata chiar unei asemenea activitati. Am incheiat cu proprietara un contract de inchiriere la Circa Financiara pe durata determinata, adica un an."

Ca forma legala de functionare, Mihai a ales varianta autorizarii ca persoana fizica. De ce aceasta solutie? Pentru ca, spune el, nefiind o afacere foarte ampla, aceasta este o modalitate de a plati mai putine taxe si impozite la stat. Bineinteles, aceasta autorizatie se obtine tot pe baza diplomei de calificare in meserie.

Pentru mai multe detalii apasa aici



Tags: baniafaceriidei de afaceriafacerehair stilistfoarfecesalon de coafura


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Hair stilist de succes la 18 ani
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"