Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri: Servicii de machiaj profesionist



Un machior profesionist poate primi 50 $ pentru sedintele foto (munca sa durand practic doua, trei ore), 500 $ pentru un videoclip, iar daca are sansa sa semneze un contract cu producatorul unui film, onorariul poate ajunge si la 3.000 $ pe luna.

Machiajul profesionist este, asadar, o buna oportunitate de afaceri din cel putin trei motive: 1) potentialul pietei este foarte mare. Practic, tot ce inseamna show business depinde, intr-o mai mica sau mai mare masura, de machiaj. Astfel, nimeni nu poate aparea la televizor fara sa treaca mai inainte prin mainile specialistului in machiaj, lucru valabil si pentru fotomodelele de pe copertele revistelor, precum si pentru artistii care urca pe scena; 2) demararea activitatii nu necesita investitii mari, deoarece nu este nevoie de un sediu propriu, cu dotari si amenajari speciale; 3) activitatea poate fi practicata si ca o ocupatie secundara.

Lumanari decorative si aromatizate? Nimic mai simplu! Porneste de la o simpla lumanare si obtine profitul mult visat. Clik aici!

Intre machiajul profesionist si cel obisnuit, prestat la un salon de cosmetica si intretinere, exista cateva diferente majore:

  • in primul rand, sunt produsele cosmetice, total diferite de la un caz la altul. Ceea ce se afla in prezent pe piata autohtona sunt produse comerciale de machiaj utilizate numai pentru situatiile comune, de zi cu zi. Produsele profesionale destinate unui make up profesionist sunt aduse numai din import sau prin intermediul reprezentantelor unor producatori renumiti, specializati pe acest tip de produse;
  • in al doilea rand, este tehnica de aplicare. Pentru realizarea unui make up profesionist produsele cosmetice se aplica intr-o anumita ordine, cu parcurgerea unor etape.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Idei de afaceri: Machiaj profesionist

Cine sunt clientii?
Clientii vin din domenii foarte diverse: cinematografie, teatru, productii de televiziune (indiferent ca este program de stiri sau de divertisment, live sau inregistrat), productii de clip muzical sau publicitar, sedinte foto pentru reviste, postere, cataloage, calendare etc. sau prezentari de moda.

In cadrul fiecareia dintre situatiile enumerate mai sus exista modalitati specifice de lucru. Spre exemplu, in cazul filmelor, make up artistul trebuie sa tina cont daca filmarea se face pe pelicula, pe banda video sau pe o camera digitala. In functie de situatie, se impune un mod diferit de aplicare, cu produse diferite, de o anumita consistenta - la un film realizat cu o camera digitala, aplicarea unui strat gros de machiaj iese prea mult in evidenta, pentru o filmare pe pelicula stratul trebuie sa fie cat mai subtire, iar in cazul unei sedinte foto machiajul poate sa fie cat mai gros.

Intr-un fel se aplica produsele cosmetice pentru o mireasa care vine la un salon de cosmetica pentru un make up de ocazie si in cu totul altfel se aplica un machiaj de mireasa pentru o actrita care joaca acest rol intr-un film. Din punct de vedere cantitativ, pentru mireasa reala se aplica doar 30% din produsele pentru actrita-mireasa.

Cand lucreaza pentru o productie cinematografica, un make up artist primeste scenariul de la regizor si incepe sa analizeze fiecare personaj in parte, mai ales daca e vorba de un film de epoca. Este necesara o munca suplimentara de documentare: trebuie studiate albume, fotografii, picturi din perioada respectiva, pentru a vedea cum se prezentau oamenii atunci, ce toalete se purtau, ce coafuri erau la moda etc., pentru a patrunde in spiritul epocii respective. Machiorul face o munca de creatie, colaborand direct cu regizorul, cu operatorul de imagine sau cu tehnicianul de la lumini.

Pentru mai multe detalii apasa aici


Tags: idei de afacerimachiaj profesionistmachiajoportunitati de afaceriafaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Oportunitati de afaceri: Servicii de machiaj profesionist
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
giulia panaitescu 18-Mai-2009
sunt cosmeticiana si sunt pasionata de make-up.cum pot progresa si intra in aceasta bransa?
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"