Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oportunitati de afaceri: Puzzle-uri personalizate cu piese din lemn



In urma cu doi ani, Florin Muntean si sotia sa erau in cautarea unei afaceri. Doreau sa demareze o mica activitate care sa le aduca un venit suplimentar, insa fara o investitie prea mare, ceva cat mai apropiat de domeniile care ii pasionau (calculatoare, fotografie, arta).

Inspiratia a venit in momentul in care au vazut la cineva un puzzle personalizat din carton, realizat de o firma din Brasov. Ideea li s-a parut foarte interesanta. La vremea respectiva, in Sibiu (orasul lor) nu exista nimeni care sa realizeze asa ceva, dar, din cautarile pe Internet, sotii Muntean au aflat ca in tara erau deja o multime de firme care realizau asemenea produse. Apoi, in scurt timp, a aparut si in Sibiu o firma care se ocupa cu asa ceva.

Din dorinta de a realiza ceva nou, care sa nu existe pe piata din Romania, au continuat cautarile si au descoperit ca se pot realiza puzzle-uri personalizate si pe suport de lemn. Au vazut pe Internet imagini cu puzzle-uri de acest tip, din S.U.A., si au ramas impresionati de modul de realizare a pieselor, de rezistenta acestora, precum si de aspectul deosebit si unic al fiecarei piese in parte. Astfel, in vara anului 2006 au inceput sa puna in aplicare ideea de a realiza puzzle-uri personalizate pe suport de lemn, avand ca subiect fotografiile aduse de clienti.

NU lasa pe altii ce poti face tu! Lasa-ti imaginatia sa te duca spre un profit mult asteptat. Clik aici!

Idei de AFACERI: Domnule Muntean, descrieti va rog perioada de inceput a afacerii. Care au fost primii pasi pentru a pune acest serviciu pe picioare?


Florin Muntean: Primul pas a fost sa ma interesez de tehnologia de executie a puzzle-urilor din lemn, care este complet diferita de cea a puzzle-urilor din carton. Ea presupune utilizarea unei masini pentru decupat piesele si aceasta masina, impreuna cu indemanarea celui care o manevreaza, asigura in proportie de 99% succesul fabricarii unui puzzle.

Gasirea in Romania unei astfel de masini nu a fost deloc un lucru usor, deoarece nu prea se comercializeaza asa ceva pe la noi (desi este o masina extrem de simpla si deloc costisitoare). Dupa ce in sfarsit am gasit exact ceea ce cautam, urmatorul pas a fost procurarea materiei prime - placaj sau PFL de diverse grosimi. Am luat apoi o poza oarecare si asa a aparut primul puzzle pe suport de lemn confectionat de mine. Ca spatiu de lucru am folosit o camera de cativa metri patrati.

Idei de AFACERI: A existat, probabil, o perioada de exercitiu, in care v-ati format mana. Ce interval de timp a trecut pana cand ati fost multumit de calitatea puzzle-urilor executate?
Florin Muntean: Intr-adevar, primele piese confectionate erau departe de cele pe care le vazusem pe Internet, dar doar dupa cateva zile de exersare, am inceput sa fiu multumit de ce realizam. Pana la urma, totul e doar o problema de indemanare si rabdare.

Idei de AFACERI: Explicati, pe scurt, cum se obtine un puzzle personalizat din lemn. Cat dureaza cap-coada lucrul pentru un format A4, de exemplu?
Florin Muntean: Pe scurt, etapele confectinarii unui puzzle personalizat din lemn, ar fi urmatoarele:
- se taie suportul de lemn (placajul) in dimensiunea in care va fi realizat puzzle-ul
- se atasaza (cu adeziv) fotografia pe placaj
- se decupeaza cu ajutorul masinii fiecare piesa in parte
- piesele sunt apoi slefuite cu atentie
- se ambaleaza puzzle-ul realizat
Pentru un puzzle A4 este necesar un timp total (care include toate etapele mentionate mai sus) de 70-80 min.

Idei de AFACERI: Piesele pot avea orice forma? Care sunt dimensiunile lor minime?
Florin Muntean: Piesele pot avea orice forma, depinde doar de imaginatia si indemanarea persoanei care le realizeaza. Fiecare este unica, nu este exact ca alta, lucru logic de altfel dat fiind ca ele se decupeaza separat, manual. Pot semana intre ele, dar nu sunt identice. Nu exista o dimensiune minima, dar cu cat piesele sunt mai mici, cu atat sunt mai greu de realizat si este nevoie de un timp mai indelungat pentru executia comenzii.

Pentru mai multe detalii apasa aici


Tags: puzzlepuzzle personalizatoportunitati de afaceriidei de afaceriafaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Oportunitati de afaceri: Puzzle-uri personalizate cu piese din lemn
Rating:
Nota: 4.28 din 9 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."