Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de afaceri: Pastravarie



Pentru majoritatea romanilor pastravul este o delicatesa. Acest fapt se poate observa in restaurantele cu specific autohton, unde pastravul se comercializeaza la preturi piperate. Cu toate acestea, crescatorii de pastravi nu sunt deloc privilegiati.Cauzele sunt multiple si le putem trece in revista succint: legislatie stufoasa si lipsa unor norme foarte clare de aplicare; costuri de productie destul de ridicate; lipsa de transparenta a autoritatilor care prefera sa tina sub control fostele pastravarii de stat in loc sa procedeze la privatizarea lor etc.

  In fata acestor piedici, destul de putini intreprinzatori au indraznit sa puna pe picioare pastravarii in adevaratul inteles al cuvantului, care sa asigure cresterea si comercializarea unui numar de cateva zeci de mii de pastravi, sa fie dotate cu incubatoare performante si sa fie intretinute la standarde de calitate ridicate. Cele mai multe astfel de pastravarii au ramas in ograda Ocoalelor Silvice. Dat fiind faptul ca banii pentru intretinerea lor vin de la buget si sunt foarte putini, multe pastravarii de stat au fost inchise sau li s-a dat o alta intrebuintare. O idee care s-a dovedit castigatoare este aceea de a construi pastravarii de mici dimensiuni in apropierea unor pensiuni turistice sau vile. Aici exista posibilitatea cresterii catorva sute de pastravi destinati exclusiv consumului intern. Chiar daca asemenea pastravarii nu aduc profit in mod direct, ele constituie o modalitate eficienta de a atrage turisti. In Ponor, la Bran, in Fagaras, dar si in destule alte locuri de munte din tara, turistii sunt ispititi cu astfel de atractii.

Informatii pe scurt

Ideea..............crescatorie de pastravi
Capital initial............50.000-60.000 de dolari. Trebuie mentionat ca o parte din aceste fonduri pot fi obtinute prin programele SAPARD (in acest caz, finantarea externa poate ajunge pana la 80%).

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Cifra de afaceri.........in primul an, cifra de afaceri poate ajunge la 150.000 $, iar in al doilea an la 300.000 $.
Profit brut............in primii doi ani, banii trebuie reinvestiti in totalitate pentru ca sunt necesare achizitionarea de tehnologie si efectuarea mai multor lucrari de amenajare la standarde ridicate a bazinului. In al treilea si al patrulea an, profitul ar putea ajunge la 20.000-50.000 $.
Situatia pietei..........majoritatea pastravariilor se mai afla inca in proprietatea statului si multe dintre acestea au parte de un management defectuos.
Sanse de reusita............avand in vedere situatia pietei si dat fiind faptul ca in cativa ani „barierele europene" vor cadea, sansele de reusita sunt considerabile.

Pentru mai multe detalii despre CRESTEREA PASTRAVULUI  apasa aici



Tags: cresterea pastravuluipastravarieidei de afaceriafaceriafacereplan de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Dosare de afaceri: Pastravarie
Rating:
Nota: 4.75 din 4 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

2ComentariiAdauga comentariul tau

1
ermogen 17-Oct-2010
buna, as dori sa stiu daca se poate face o pastravarie la galati,detin teren si eu spun destui bani.
2
Andrei 19-Feb-2010
de cati bani as avea nevoie pentru o pastravarie mai mica si ca sa aduca si profit bun in zona Balvanyos?
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"