Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cash flow-ul sau pulsul real al firmei



Elementul central al managementului financiar este cash flow-ul. Trecand peste analizele financiare complexe, deciziile de dezvoltare bazate pe un istoric economic pozitiv sau inginerii legale cu credite bancare sau fonduri nerambursabile, cash flow-ul , cunoscut in Romania si sub denumirea de „flux de numerar“ este pulsul real al companiei pe care o conduceti.

Definitia termenului e foarte simpla: diferenta dintre incasarile si platile curente ale unei firme, pe o perioada specifica de timp.

137 contracte comerciale
la pretul unei singure ore de consultanta!
Acum in format tiparit si electronic.

Fara un cash flow atent gestionat, nu puteti avea raspunsuri privind solvabilitatea si lichiditatea firmei si, de aici, gradul de rentabilitate. Cazurile de falimente spectaculoase din economia mondiala sunt o dovada ca nu intotdeauna este suficient sa vinzi mult si bine. Peste tot si toate, cash flow-ul reprezinta echilibrul. Va spune ce s-a intamplat din punct de vedere al rulajelor si va ajuta sa va planificati activitatea firmei.

Daca un cash flow este negativ, atunci se impune luarea de urgenta a unor masuri exceptionale precum:

  • amanarea unor plati catre furnizori;
  • realizarea de venituri suplimentare (oferte speciale, promotii, reduceri de pret);
  • credite (atentie la cat va puteti permite sa cresteti gradul de indatorare a firmei).

Atentie!

Un cash flow negativ pentru mai mult de 6 luni, in cazul unei firme mici, este un semnal clar ca firma se indreapta intr-o directie gresita. Mai ales daca in aceasta perioada nu ati facut investitii masive, analizati imediat toti indicatorii financiari si luati decizii de salvare a afacerii!

Pe de alta parte, trebuie sa fiti pregatit pentru a face fata si perioadelor in care cash flow-ul este pozitiv. Depozitele bancare, retehnologizarea, investitiile in formarea profesionala a angajatilor sau extinderea afacerii sunt cateva din optiunile pe care le aveti. Asta in cazul in care nu va ganditi la o vacanta exotica.

Nu va plictisim aici cu termeni precum „ cash flow disponibil“ sau „cash flow de gestiune“ pentru ca, asa cum spuneam, e bine ca specialistii in management financiar sa-si faca treaba, iar dumneavoastra sa va conduceti afacerea.


Tags: cash flowcash-flowfinanciar


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cash flow-ul sau pulsul real al firmei
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."