BlogulSpecialistului → Management si afaceri → Reguli pentru conceperea unui headline
1. Il face pe cititor sa cada pe ganduri? Daca e plictisitor, in nici un caz nu-i va atrage atentia.
2. Specifica vreun beneficiu? Contine headline-ul ales un beneficiu care il poate ajuta pe cititor sa-si rezolve vreo nevoie?
3. Daca headline-ul este o intrebare, este ea una indreptatita? Nu folositi intrebari absurde de genul: “Chiar iti face placere sa platesti mai mult pentru asigurarea masinii tale?”. E de-a dreptul stupida si insulta clientii.
4. Headline-urile lungi nu se fragmenteaza. Un headline mai amplu nu trebuie fragmentat cu ilustratii sau grafica. Rupt in secvente, mesajul este mai greu de urmarit.
5. Nici un headline? Nu concepeti reclame fara headline.
6. Headline-ul trebuie sa fie orizontal. Headline-urile inclinate sau verticale nu au nici un impact. Pastrati simplitatea si amintiti-va ca mesajul este cel care conteaza.
7. Aspecte care il intereseaza pe client: 1. Securitatea: castigul financiar, lipsa de griji fata de problemele financiare. 2. Protectia proprie: sanatatea sa si a familiei sale. 3. Facilitati: confort, o mai buna folosire a timpului. 4. Evitarea grijilor: linistea si cresterea increderii in confortul personal. 5. Recunoasterea de catre altii: statut social, respect si dorinta de a fi admirat. 6. Auto-perfectionare: dezvoltare spirituala, setea de cunostinte, stimulare intelectuala. Asigurati-va ca headline-ul reclamei dvs. corespunde uneia sau mai multor categorii de mai sus.
8. Folositi citate. Atentia cititorilor va spori cu 28% daca folositi un citat si nu un headline conventional.
9. Cat de amplu poate sa fie headline-ul? El nu trebuie sa depaseasca 17 cuvinte.
10. Nu folositi litere de tipar. Literele de tipar sunt mai greu de urmarit si mesajul se poate pierde. Conform codului de comunicare pe Internet, daca transmiti mesaje editate cu majuscule este ca si cand ai tipa la interlocutor. In reclama efectul este acelasi. Acordati atentie sporita incadrarii textului in pagina pentru fluidizarea lecturii.
11. Fiti retinuti in utilizarea caracterelor albe pe fond negru.
12. Textul nu trebuie sa fie scris cu caractere prea mici. Un font mai mare usureaza lectura.
![]() |
Consilierul tau personal pentru orice domeniu, CHIAR AICI! |