Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Model: Conventie matrimoniala



Va oferim, mai jos, un model de conventie matrimoniala. Speram sa va fie de folos.

CONVENTIE MATRIMONIALA

Incheiata azi ... intre
 ....., domiciliat in ... , CNP ..., numit in continuare SOTUL si
...., domiciliata in ..., CNP ..., numita in continuare SOTIA
 
Art. 1. Noi sotii am convenit sa alegem regimul matrimonial al comunitatii conventionale, reglementat in art. 366 – 368 NCC.

Art. 2. De comun acord am hotarat includerea in comunitate a apartamentului situat in ..., dobandit de SOT inainte de casatorie prin actul ...., pentru care am achitat impreuna ratele incepand cu data casatoriei pana in prezent, precum vom achita si in continuare pana la restituirea integrala a creditului.

Art. 3. De asemenea, am hotarat includerea in comunitate a datoriilor SOTULUI catre Banca ... reprezentand obligatia de restituire a creditului pentru cumpararea apartamentului, a dobanzilor aferente si altor obligatii accesorii creditului (asigurari etc.)
 
Art. 4. Noi sotii am hotarat restrangerea comunitatii prin excluderea autoturismului ...., care va deveni bun propriu al SOTULUI, acesta fiind de acord ca in schimb sa achite datoria restanta a SOTIEI catre Banca ... pentru cumpararea autoturismului ..., proprietatea SOTIEI.
 
Art. 5. Noi sotii am hotarat de comun acord sa nu putem incheia in mod valabil contracte de inchiriere sau comodat privind spatiul comercial situat in .... decat impreuna, cu semnarea contractului de catre ambii soti sau cu procura speciala de reprezentare.
 
Art. 6. Clauza de preciput. Noi sotii am hotarat de comun acord ca, in cazul decesului unuia dintre noi, sotul supravietuitor sa preia fara plata, inainte de partajul mostenirii, apartamentul situat in ..., impreuna cu toate bunurile mobile ce se vor afla in el.
 
Art. 7. Noi sotii am hotarat de comun acord ca, in cazul in care vom hotara lichidarea comunitatii conventionale si partajul bunurilor comune, cota-parte ce revine SOTULUI sa fie de 55% iar cota-parte ce revine SOTIEI sa fie de 45%.
Totodata SOTIA va avea prioritate la atribuirea apartamentului situat in ..., cu toate bunurile mobile din el, daca vor exista si alte bunuri ce pot fi atribuite SOTULUI.
 
Art. 8. Noi sotii confirmam inventarul bunurilor mobile dobandite anterior casatoriei, intocmit la data incheierii prezentei conventii matrimoniale, care sunt bunuri proprii ale SOTULUI si respectiv SOTIEI.
Art. 9. Noi sotii am hotarat ca locuinta familiei sa fie apartamentul situat in ..., in care locuim de circa 5 ani impreuna si care figureaza ca domiciliu si in actele noastre de identitate.
 
Art. 10. Prezenta conventie produce efecte de la data de ...
 
Tehnoredactat la ... in ... exemplare, din care unul pentru arhiva biroului notarial, un exemplar pentru RNNRM si ... exemplare s-au eliberat partilor.
 
Semnatura ....

Tags: Modeleconventie matrimonialamodel de conventie matrimonialaconventie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Model: Conventie matrimoniala
Rating:
Nota: 4.67 din 3 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"