Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Actiune in evacuare a chiriasului ca urmare a expirarii termenului locatiunii



Domnule Presedinte,

Subsemnatul ......................................................., domiciliat in ....................................................., str. ........................................... nr. ......, etaj ...., apart. ....., sector/judet ................, reprezentat prin avocat .............................................................., cu sediul profesional in ........................................, str. ............................................. nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ....................................................................., chem in judecata si personal la interogatoriu pe paratul .................., cu domiciliul in ..........................., str. ................................... nr. ....., bloc ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .............., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta1 :
1. sa evacuati paratul din imobilul inchiriat, proprietatea subsemnatului situat in ..........................., str. ................................... nr. ...., bloc ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .........................., ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul de inchiriere intervenit intre parti;
2. sa obligati paratul la plata sumei de ......... lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin lipsa de folosinta a imobilului, proprietatea personala a subsemnatului.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati paratul sa imi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

MOTIVELE PREZENTEI ACŢIUNI:

IN FAPT 2 :

Subsemnatul ........................, am incheiat la data de ................, un contract de inchiriere/locatiune cu paratul ................., privind spatiul proprietatea subsemnatului, situat in ..............., str. ....................... nr. ...., bloc ..., etaj ...., apart. ....., sector/judet ................ .
Noi, partile, am convenit ca durata a contractului o perioada de ............ luni/ani, cu incepere din data de ............ pana la data de .............. .
Desi durata contractului a expirat si intre parti nu a intervenit nicio prelungire conventionala a acestuia, paratul refuza sa paraseasca locuinta inchiriata si de asemenea refuza sa achite orice suma de bani pentru folosinta imobilului.
Avand in vedere cele de mai sus si imposibilitatea subsemnatului de a solutiona pe cale amiabila aceasta situatie care imi creeaza prejudicii, va rog sa admiteti actiunea subsemnatului, sa dispuneti evacuarea paratului din imobilul proprietatea mea personala, cu obligarea acestuia la plata sumei de ...... lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin fapta sa ilicita.
Cu cheltuieli de judecata (taxa de timbru, timbru judiciar, onorariu avocat etc.).

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila si art.3 ... .
In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri. Solicit de asemenea sa dispuneti citarea paratului la interogatoriu.

Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratului.

ANEXAM 4 :
Actiune in evacuare a chiriasului ca urmare a expirarii termenului locatiunii

1. .............................................. .
2. Contractul de inchiriere.
3. Dovada corespondentei initiate de subsemnat intre parti.
4. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ...... .
5. Taxa de timbru judiciar in cuantum de ......... si timbru judiciar ....... .


SEMNĂTURA




DOMNULUI PREŞEDINTE AL5 ........................................

______________________

Note:

1. Se arata, in conformitate cu dispozitiile art. 112 pct. (3) Cod procedura civila, obiectul cererii, iar in situatia in care acesta este evaluabil in bani, se indica in vederea timbrarii si valoarea lui dupa pretuirea reclamantului. Pentru identificarea imobilelor se va arata comuna si judetul, strada si numarul, iar in lipsa, vecinatatile, etajul si apartamentul, sau, daca imobilul este inscris in cartea funciara, numarul de carte funciara si numarul topografic. Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante (art. 1270 Cod civil). Potrivit art. 1485, 1528 - 1530 Cod civil, reclamantul, parte contractanta, poate sa ceara in instanta obligarea paratului de a da, a face sau a nu face ceva, reclamantul-creditor putand obliga paratul debitor la plata unor daune moratorii cu rol de a compensa prejudiciul cauzat prin intarzierea executarii obligatiei, fara insa a inlocui aceasta executare, cat si orice alte despagubiri stabilite conventional de catre parti prin contractul incheiat.
2. Se vor indica motivele de fapt pe care se intemeiaza cererea si care-l determina pe reclamant sa ceara concursul justitiei, justificand si argumentand demersul justitiar.
3. Se indica textul de lege ce indreptateste reclamantul la admiterea actiunii: art. ... din contractul de inchiriere coroborat cu art. 1809 alin. (1) Cod civil.
4. Cand dovada se face prin inscrisuri, se vor alatura la cerere atatea copii cate parti sunt, alaturi de inscrisurile rezervate instantei; copiile vor fi certificate de reclamant ca sunt la fel cu originalul. Se va putea de asemenea depune doar o parte a unui inscris relevanta in cauza, instanta insa putand dispune infatisarea inscrisului in intregime. Daca inscrisurile sunt scrise intr-o limba straina sau cu litere vechi se vor depune traduceri sau copii cu litere latine, certificate de parte.
5. Se indica instanta competenta material si teritorial sa judece cauza. Competenta materiala a instantei apartine judecatoriei. Instanta competenta teritorial este fie cea comuna de la domiciliul paratului (art. 5 Cod procedura civila), fie cea prevazuta in art. 10 alin. (1) pct. 2 – instanta locului unde se afla imobilul.

Tags: actiune de evacuarechiriasincheiere locatiune


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Actiune in evacuare a chiriasului ca urmare a expirarii termenului locatiunii
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"