Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reinnoirea protocolului dintre Directia de Probatiune si Agentia Nationala Antidrog



Directia de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei si Agentia Nationala Antidrog au reinnoit miercuri, 1 februarie 2012, protocolul de colaborare interinstitutionala care asigura continuitatea colaborarii dintre cele doua structuri, inceputa in anul 2006, cand a fost semnat primul parteneriat intre cele doua institutii.
 

Protocolul reglementeaza cadrul de cooperare dintre Directia de Probatiune si Agentia Nationala Antidrog in ceea ce priveste prevenirea consumului de droguri, evaluarea si asistenta persoanelor consumatoare de alcool, droguri ilicite si noi substante psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”, si are o valabilitate de doi ani.
 
La nivel local, Agentia Nationala Antidrog si Directia de Probatiune colaboreaza prin centrele de prevenire, evaluare si consiliere antidrog, respectiv prin intermediul serviciilor de probatiune. Modul concret de colaborare este stabilit printr-o metodologie de lucru care face parte integranta din protocol. Principalele arii comune de interventie vizeaza procesul de evaluare de catre serviciile de probatiune, la solicitarea organelor judiciare, a invinuitilor si inculpatilor consumatori de drog sau alcool. De asemenea, protocolul are in vedere si colaborarea dintre serviciile de probatiune si centrele de prevenire, evaluare si consiliere antidrog in ceea ce priveste facilitarea executarii de catre persoanele condamnate, aflate in evidenta serviciilor de probatiune a obligatiilor de a participa la anumite programe sau activitati adaptate nevoilor proprii, precum si de a se supune masurilor de control, tratament sau ingrijire in scopul dezintoxicarii.
 
In prezent, colaborarea dintre Directia de Probatiune din cadrul Ministerului Justitiei si Agentia Nationala Antidrog consta si in:
 
- dezvoltarea a 3 comunitati terapeutice in Penitenciarele Rahova, Jilava si Targsor destinate consumatorilor de droguri din sistemul penitenciar.
Proiectul este finantat prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European si este implementat alaturi de Administratia Nationala a Penitenciarelor, Ministerul Justitiei si Politiei din Norvegia, Ministerul Sanatatii si Serviciilor Sociale din Norvegia, beneficiind si de participarea specialistilor din cadrul organizatiei Phoenix Haga.
- continuarea crearii sistemului national integrat de reabilitare a persoanelor consumatoare de droguri care au savarsit infractiuni.

Acest proiect este finantat din fonduri externe si reuneste mai multe institutii din Olanda si Romania (Serviciul de Probatiune Olandez si Centrul de ingrijire in adictii Maliebaan din Olanda, Institutul National al Magistraturii, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Administratia Nationala a Penitenciarelor).

Tags: Agentia Nationala AntidrogDirectia de Probatiuneprotocol


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Reinnoirea protocolului dintre Directia de Probatiune si Agentia Nationala Antidrog
Rating:
Nota: 3 din 2 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."