Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formulare plangere penala contra furtului unui bilet la ordin



Intrebare: In cazul unui bilet la ordin care poarta semnatura reprezentantului legal, care insa a fost furat si completat de o terta persoana (impotriva careia am formulat plangere penala) a fost introdus la plata, iar mai apoi pusa executare silita.
Care este procedura si temeiul contestarii executarii, Codul de procedura civila sau legea speciala? Dar temeiul suspendarii?


Raspuns: Atat contestatia la executare cat si temeiul pentru suspendarea executarii sunt prevazute de codul de procedura civila, respectiv, art. 399 si urm. Suspendarea executarii o veti cere in temeiul art. 403 Cod de procedura civila cu depunerea cautiunii. Pentru a se judeca de urgenta suspendarea executarii, veti formula separat o cerere de suspendare a executarii unde veti mentiona si motivul pentru care doriti sa se judece de urgenta cererea de suspendare.  In ambele cereri insa veti mentiona si legea speciala ca temei si motivare, aratand ca nu datorati nimic, biletul la ordin fiind un fals, cu toate ca poarta semnatura reprezentantului legal si, prin urmare trebuie sa solicitati si anularea tututror formelor de executare precum si executarea in sine.

Este necesar sa obtineti si un document de la organul de cercetare penala care sa confirme ca exista o plangere penala care este pe rol, partea impotriva careia ati formulat plangere precum si infractiunile de care este acuzata. In cadrul cercetarilor banuiesc ca ati solicitat si proba cu expertiza de specialitate pentru a se stabili cine a completat biletul la ordin, din moment ce numai semnatura apartine reprezentantului legal.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Era necesar sa declarati ca a fost furat sau pierdut biletul la ordin in momentul cand ati constatat acest lucru, si mai inainte ca sa fie folosit. Totusi, daca situatia nu a decurs astfel si nu aveti o declaratie, conform Regulamentului BNR, atunci nu puteti decat astepta solutionarea de catre organul de cercetare penala a plangerii dumneavoastra. In orice situatie, si chiar in cadrul contestatiei la executare va puteti folosi de o expertiza tehnica de specialitate si orice alte dovezi pentru a proba ineficacitatea biletului la ordin si a obtine anularea executarii.

Tags: formulare plangere penalabilet la ordincontestare executoriecodul de procedura civilaanularea executorie


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Formulare plangere penala contra furtului unui bilet la ordin
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."