Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Modificare de lege: functionarii publici pot sa devina persoane fizice autorizate



Veste cat se poate de buna pentru functionarii publici , o veste care vine chiar de la mult discutata Lege-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Odata cu noua legislatie ei vor putea sa detina functii in societati comerciale, asociatii familiale si sa devina persoane fizice autorizate.

Pana acum exista o incompatibilitate intre statul de functionar public si activitati, remunerate sau neremunerate, in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori în alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata. Legea-cadru nr. 330/2009 aduce insa o modificare notabila care va afecta foarte multi oameni. Incepand cu data de 12 noiembrie ei vor putea activa si pe alte planuri, potrivit articolului 94 din legea 161/2003, modificata prin legea 330/2009.

Totodata, potrivit art. 96 al legii 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, modificata de legea 330/2009, functionarii au dreptul sa exercite functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.

Avantajul de a deveni Persoana Fizica Autorizata (PFA) este mai ales unul financiar. Ca PFA, in loc de angajat cu Carte de munca, emiti la sfarsitul lunii catre patron (care acum iti este colaborator) o factura pentru prestari servicii care iti reduce cu 30% impoiztul platit catre stat. In plus poti deduce toate cheltuielile facute pentru activitatea ta (chiar si intretinerea sediului – care poate fi o camera a apartamentului tau). In conditiile in care ai un contract de comodat cu proprietarul tau, poti deduce 33% sau chiar 50% din cheltuielile de intretinere, curent etc. Cu cat ai cheltuieli deductibile mai mari, cu atat impozitul platit e mai mic.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Un alt avantaj, foarte apreciat de multi oameni, este faptul ca ocolesti impozitul forfetar. In plus, contabilitatea PFA este mult mai usor de tinut decat una normala, scazand costurile.

CITESTE AICI TOTUL DESPRE P.F.A. SI AVANTAJELE SALE


Tags: PFAlegepersoana fizica autorizatasocietati comerciale


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Modificare de lege: functionarii publici pot sa devina persoane fizice autorizate
Rating:
Nota: 4.23 din 77 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"