Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avizul de mediu pentru planuri si programe



Obtinerea avizului de mediu este obligatorie pentru toate planurile si programele care pot avea efecte semnificative asupra mediului si care se adopta de catre o autoritate la nivel national, regional sau local. In acest scop titularul planului este obligat sa notifice autoritatea de mediu in vederea inceperii procedurii evaluarii de mediu in conformitate cu prevederile Hotararii de Guvern nr. 1076 din 2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluarii de mediu pentru planuri si programe.

Titularul planului sau programului este orice autoritate publica, precum si orice persoana fizica sau juridica care promoveaza un plan sau un program.

Desi marea majoritate a planurilor vor fi realizate de catre autoritatile publice, in cazul in care firma dumneavoastra promoveaza un plan (ex. Planul Urbanistic Zonal) trebuie sa aveti in vedere obtinerea avizului de mediu.

Cand trebuie sa notificati?

Cand promovati un plan care:
- este pregatit pentru urmatoarele domenii: agricultura, silvicultura, pescuit si acvacultura, energie, industrie, inclusiv activitatea de extractie a resurselor minerale, transport, gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor, telecomunicatii, turism, dezvoltare regionala, amenajarea teritoriului si urbanism sau utilizarea terenurilor, si care include proiecte prevazute în anexele nr. 1 si 2 la Hotarârea Guvernului nr. 1213 din 2006 privind stabilirea procedurii-cadru de evaluare a impactului asupra mediului pentru anumite proiecte publice si private (ex. proiecte pentru care este necesar acordul de mediu).

NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

- datorita posibilelor efecte afecteaza ariile de protectie speciala avifaunistica sau ariile speciale de conservare reglementate conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57 din 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice.

In acelasi timp cu elaborarea planului se va intocmi un raport de mediu de catre o persoana fizica sau juridica atestata in acest sens, al carui tarif nu trebuie neglijat. In functie de complexitatea planului sumele de bani pe care le veti „vira in contul acestuia” pot pleca de la 1000 EURO si pot ajunge la cateva zeci de mii.

Avizul de mediu pentru planuri si programe are aceeasi perioada de valabilitate ca si planul sau programul pentru care a fost emis, cu exceptia cazului în care intervin modificari ale respectivului plan sau program. [...]

Colaboreaza cu Revista Juridica si portalul www.e-juridic.ro

Vrei sa scrii articole de specialitate in cadrul Revistei Juridice si a portalului www.e-juridic.ro ? Atunci trimite un e-mail la adresa e-juridic@rs.ro cu propunerile tale iar noi iti vom publica materialele, alaturi de o descriere concisa a experientei tale si a domeniilor in care esti specializat(a), plus datele tale de contact!

Redactia Revista Juridica si www.e-juridic.ro



Tags: aviz de mediuobtinerea avizului de mediu


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Avizul de mediu pentru planuri si programe
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"