Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prevederile din regulamentul intern isi fac efectul doar dupa informarea salariatilor



Mare atentie la prevederile incluse in cadrul regulamentului intern. Acestea nu pot fi invocate salariatilor care nu au fost informati cu privire la existenta acestora.

Asa cum bine stim, orice angajator este obligat sa detina un regulament intern. Acesta nu poate contine prevederile contradictorii fata de ce spune legea si nu poate pune in defavoare salariatii.

Regulamentul intern trebuie realizat si modificat tinand cont de consultarile cu sindicatul sau cu reprezentantii angajatilor. Continutul regulamentului intern trebuie adus la cunostinta salariatilor iar documentul in sine trebuie sa se regaseasca la sediul angajatorului, unde poate fi consultat oricand se doreste.

Atentie la obligativitatea de informare a salariatilor cu privire la prevederile din RI: "Salariatii trebuie informati cu privire la continutul regulamentului intern si de fiecare data cand acesta sufera modificari.

Nu este un moft, este o obligatie si de acest aspect trebuie sa tinem cont pentru a opri la timp un viitor potential litigiu de munca sau un simplu conflict de munca.

Sa detaliem putin situatia la care facem referire: Poti invoca anumite prevederi din Regulamentul intern daca nu poti face dovada informarii salariatilor cu privire la cuprinsul acestora?

Nu, nu poti. Daca in calitate de angajator nu poti face dovada faptul ca informatiile din Regulamentul Intern au fost aduse la cunostinta salariatilor, nu le poti invoca fata de acestia.

Asa cum bine stim ..." continuarea pe LegislatiaMuncii.ro

 


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Prevederile din regulamentul intern isi fac efectul doar dupa informarea salariatilor
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."