Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Costuri suportate de angajator pentru un program de masterat. Caz practic



Vom incerca sa incadram fiscal costurile suportate de un angajator pentru un program de masterat organizat de o institutie de invatamant din Romania in colaborare cu o universitate straina. Costul pentru un salariat este de 7.000 euro.

Vom stabili astfel in ce masura cheltuielile pe care le va suporta angajatorul sunt costuri aferente formarii profesionale sau avantaje in natura si daca, in consecinta, se poate modifica fisa de post astfel incat sa reiasa necesitatea folosirii cunostintelor acumulate la MBA in responsabilitatile uzuale.

Solutia consultantului:

Conform art. 55 alin. (1) din Codul fiscal, sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Astfel cum prevede alin. (4) lit. n) al acestui articol, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, cheltuielile efectuate de angajator pentru pregatirea profesionala si perfectionarea angajatului legata de activitatea desfasurata de acesta pentru angajator.

Prin urmare, pentru a nu reprezenta avantaj in natura pentru salariat, pregatirea si perfectionarea angajatului trebuie sa fie legata de activitatea desfasurata de acesta pentru angajator.

Prevederea legala reglementata la art. 55 alin. (4) lit. n) din Codul fiscal nu este dezvoltata de normele metodologice astfel incat angajatorul trebuie sa dovedeasa legatura dintre cursurile a caror cheltuiala o suporta si activitatea desfasurata de salariat cu documentul din care reiese atributiile salariatului respectiv, fisa postului.

Prin urmare, in speta, daca MBA-ul are legatura cu activitatea desfasurata de salariat pentru angajator, fapt ce trebuie sa rezulte din fisa postului, costurile suportate de angajator nu vor intra in baza de calcul al impozitului si al contributiilor sociale.

Tags: program de masteratcosturi aferente formarii profesionaleavantaje in naturafisa de postcontract individual de munca


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Costuri suportate de angajator pentru un program de masterat. Caz practic
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"