Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Obligatiile angajatorului privind sanatatea salariatilor



O societate urmeaza sa deconteze servicii de medicina muncii inclusiv pentru membrii de familie ai angajatilor. Vom stabili prin urmatorul studiu de caz in ce masura sumele respective sunt considerate avantaje fiscale daca salariatul solicita retinerea din salariu a serviciilor medicale decontate pentru membrul sau de familie.


Raspuns:

Conform art. 55 alin. (5) din Codul fiscal, avantajele primite in bani si in natura si imputate salariatului in cauza nu se impoziteaza.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Insa, potrivit art. 7 din HG 355/2007 , angajatorii sunt obligati sa asigure fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii lucratorilor, acestia nefiind implicati in niciun fel in costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Astfel, angajatorul are obligatia sa asigura fondurile si conditiile efectuarii tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii propriilor salariati. In acest context, apreciem ca nu exista temei pentru ca angajatorul sa deconteze servicii de medicina muncii pentru membrii de familiei ai salariatilor.

Obligatia de a suporta costurile serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sanatatii revine persoanei fizice sau juridice la care membrii de familie sunt incadrati in munca.
In consecinta, consideram ca, in contractul incheiat pentru serviciile de medicina muncii nu pot fi stabilite servicii de medicina muncii in favoarea membrilor de familie ai salariatilor ci, numai in favoarea salariatilor proprii, intrucat angajatorul are obligatia de a supraveghea sanatatea propriilor salariati.

Tags: angajatorsanatatea in muncacodul fiscalmedicina muncii


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Obligatiile angajatorului privind sanatatea salariatilor
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."