Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost ceruta prelungirea concediului parental! Vezi cine a demarat actiunea



Dat fiind faptul ca legislatia romaneasca privind concediul de crestere a copilului a fost modificata prin transpunerea directivei europene care presupune alocarea a cel putin o luna din intreaga perioada a concediului parental unuia dintre parintii care nu a solicitat acest drept, de cele mai multe ori tatal, reprezentantii asociatiilor de tati cer prelungirea concediului cu trei luni.

Astfel intr-o scrisoare adresata premierului Mihai Razvan Ungureanu se precizeaza necesitatea prelungirii cu trei luni a concediului de un an pentru cresterea si ingrijirea copilului, adica cel care permite primirea indemnizatiei raportate la veniturile din ultimul an, daca ambii parinti au optat pentru concediul parental, cu conditia ca fiecare sa efectueze minim 3 luni de concediu in decursul celor 12+3 luni.

Aceasta cerere este motivata de faptul ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 124 din 27 decembrie 2011 are drept efect reducerea concediului parental cu o luna, deoarece se pierde luna alocata exclusiv parintelui care nu solicita concediu daca respectivul parinte nu poate sau nu doreste sa opteze pentru acest concediu scurt pentru cresterea si ingrijirea copilului.

O alta cerere a organizatiei T.A.T.A se refera la acordarea tatilor in prima luna de viata a unui copil a 30 de zile de concediu paternal, conditionat de efectuarea unor cursuri de puericultura. in acest moment, tatii pot beneficia de 5, plus alte 10 zile de concediu(dupa efectuarea cursului de puericultura) dupa nasterea copilului.

Nu in ultimul rand, se doreste eliminarea din actul normativ a obligatiei puse in sarcina parintilor aflati in concediul parental, de a plati taxele locale sub sanctiunea suspendarii platii indemnizatiei aferente concediului.

Sursa: costelgilca.ro

Tags: Asociatia TATAprelungire concediu crestere copilconcediu parentalindemnizatie crestere copil


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

A fost ceruta prelungirea concediului parental! Vezi cine a demarat actiunea
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."