Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tot ce trebuie sa stii despre bonul de combustibil. Cand se deduce partial si cand total?



Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinim pentru a considera ca bonurile de combustibil au drept de deducere integrala sau partiala?
 

Atragem atentia de la bun inceput asupra faptului ca deducerea se face in functie de utilizarea autoturismului in derularea activitatii firmei.
 
Asadar, discutam despre o utilizare partiala a autoturismului in derularea activitatii firmei sau despre o utilizare integrala in folosul activitatii firmei.
 
In prima situatie, cand utilizarea autoturismului se face PARTIAL in derularea activitatii firmei, dreptul de deducere a bonului de combustibil este de 50%.
 
In caz contrar, cand autoturismul este utilizat integral in derularea activitatii firmei, bonurile de combustibil se deduc INTEGRAL.
 
Dupa cum ne spun specialistii, bonurile fiscale trebuie sa contina in mod obligatoriu CUI-ul cumparatorului pentru a se realiza deducerea.
 
Solutii LEGALE pentru tratamentul fiscal corect, si in avantajul firmei, al deducerii TVA

Atentie! Va amintim faptul ca de la data de 14 martie 2013, nu mai este nevoie de stampila, denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare. La aceasta data a incetat aplicabilitatea prevederilor referitoare la justificarea deducerii TVA pentru carburantii auto pe baza bonurilor fiscale, oricare ar fi valoarea acestora.
 
Asa cum se prevede in Codul Fiscal, la art. 145, va amintim ca dreptul de deducere ia nastere la momentul exigibilitatii taxei.
 
Prin cheltuieli legate de vehiculele aflate in proprietatea sau in folosinta persoanei impozabile intelegem orice cheltuieli direct atribuibile unui vechicul, precum: cheltuieli de reparatii, intretinere, cu lubrifinatii, cu piese de schimb, cheltuielile cu combustibilul utilizat pentru functionarea vehiculului.
 
Atentie! Nu sunt cheltuieli referitoare la ... Cititi aici continutul integral al analizei expertilor Contabilul.manager.ro

Tags: bonul de combustibildeducere bon de combustibil


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Tot ce trebuie sa stii despre bonul de combustibil. Cand se deduce partial si cand total?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"