Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum vom folosi Dosarul Electronic de Sanatate?



Conform celui mai nou comunicat emis de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Dosarul Electronic de Sanatate este in etapa finala de implementare a proiectului (DES).

Prin intermediul acestui proiect, medicii si cetatenii vor avea posibilitatea de acces la sistemul informatic al DES.

Pana in prezent, au fost initiate mai mult de 130.000 de dosare electronice, sistemul DES fiind accesat de mai mult de 3.000 de medici si de peste 50 de spitale care s-au conectat cu succes.

Mai mult, conform comunicatului, in aceasta etapa s-au facut si se vor mai face pregatiri pentru ca acest sistem sa fie extins pentru toti cetatenii din Romania, incepand cu a doua jumatate a acestui an.

In mod concret, fiecare cetatean al Romaniei  va detine propriul dosar de sanatate. Sistemul DES va contribui la cresterea calitatii actului medical.

Astfel, pacientii nu vor mai trebui sa se prezinte la medic pentru a explica acestuia intregul istoric medical. Datele vor fi disponibile in DES: trimiteri, retete, consultatii medicale, diagnostice, spitalizari, antecedente etc.
DES este un sistem dedicat pacientului si medicului deopotriva, in care datele medicale sunt pastrate in deplina siguranta si confidentialitate.

Portalul DES este accesibil la adresa www.des-cnas.ro si contine o sectiune dedicata celor mai frecvente intrebari referitoare la utilizarea sistemului atat de medici, cat si de pacienti (http://www.des-cnas.ro/wps/portal/cnas/FAQ ).

Pe site-ul CNAS (www.cnas.ro) se gasesc materialele de prezentare ale DES si ghidurile de utilizare a sistemului, la sectiunea Dosarul Electronic de Sanatate.

Proiectul informatic DES se desfasoara pe parcursul anilor 2013 - 2014 conform calendarului stabilit si are o valoare de 81,74 mil. lei (18,5 mil. euro) fara TVA, din care 81,62% finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 18,38% co-finantare nationala de la bugetul de stat.

Sursa: cnas.ro

Tags: desdosar electronic de sanatatedosarul electronic de sanatate


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum vom folosi Dosarul Electronic de Sanatate?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"