Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ioana Petrescu propusa pentru functia de ministru al Finantelor Publice



Ioana Petrescu (34 ani) a fost propusa pentru a ocupa functia de ministru al Finantelor Publice, noteaza hotnews.ro. Ioana Petrescu a fost numita in septembrie 2013 consilier al premierului Victor Ponta pe probleme fiscale si este profesoara de economie la Facultatea de Politici Publice de la Universitatea Maryland.

De asemenea, Ioana Petrescu detine specializare in finante publice, economia tarilor in curs de dezvoltare si emergente si pe economia de securitate nationala, potrivit CV-ului publicat pe blogul sau.  

Ioana Petrescu este absolventa a Universitatii Harvard, cu doctorat si masterat in economie si licentiata in economie si matematica in cadrul Wellesley College.

"Sunt convins ca, in ciuda varstei, pe baza pregatirii si a implicarii din ultimele sase luni, in negocieri cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International, va putea sa raspunda asteptarilor unui sistem ce are nevoie de reforma", a declarat premierul Victor Ponta la anuntarea componentei noului guvern. Ioana Petrescu a fost numita pe 4 septembrie 2013 consilier al prim-ministrului Victor Ponta.

Ioana Petrescu a plecat in SUA in 1999, unde a inceput studiile la Colegiul Wellesley, scrie Ziarul Financiar. In octombrie anul trecut, Petrescu declara pentru ziarul citat ca postul sau de profesor la Universitatea Maryland "este momentan inghetat". "Nu voi renunta la el pentru ca am muncit foarte mult pentru acest job", declara aceasta pentru ZF.

Victor Ponta a mai subliniat ca “e sper un suflu proaspat, nu are prejudecati venite dintr-o activitate anterioara. E un pariu pe care il fac pentru oameni tineri si care nu vin dintr-o institutie publica. Nu are suficienta experienta, dar asta poate fi si un lucru bun, ca nu are experienta negativa a structurilor birocratice”.

Victor Ponta a mai subliniat: "E o provocare pe care mi-o asum."

Tags: ioana petrescuministrul finantelor publice


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ioana Petrescu propusa pentru functia de ministru al Finantelor Publice
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"