Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Amenzi usturatoare daca vindeti produse fara atestat!



Persoanele fizice care nu detin atestat de producator valabil si care vand produse agricole fara sa aiba autorizatie necesara, sunt subiectii unor amenzi cat se poate de usturatoare.

In mod concret, se pedepseste cu amenda de pana la 15.000 de lei activitatea de valorificare a produselor agricole proprii de catre persoanele fizice care nu detin atestat de producator valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol care nu sunt produse in ferma proprie.

"Se interzice vanzarea produselor cumparate de la terte persoane in baza carnetului de comercializare. (...) Desfasurarea activitatilor de valorificare a produselor agricole proprii si de exercitare a comertului cu aceste produse de catre persoanele fizice care nu detin atestat de producator valabil, respectiv carnet de comercializare a produselor din sectorul agricol valabil, si care nu sunt produse in ferma proprie cu amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei", se arata in amendamentele admise de Comisia pentru agricultura din Senat, citat de Agerpres, la inceputul acestei saptamani.

Mai mult, prin intermediul altui amendament se stabileste faptul ca vanzarea unor produse agricole altele decat cele rezultate din productie proprie, in baza carnetului de comercializare eliberat, se pedepseste cu amenda de la 5000 de lei, la 10.000 de lei.

Noile amendamente mai stabilesc: "Valabilitatea atestatului de producator este de un an calendaristic de la data emiterii si se vizeaza semestrial, prin aplicarea stampilei si semnaturii primarului. Atestatul de producator se elibereaza de catre primar in termen de 5 zile lucratoare de la data solicitarii, cu avizul consultativ al structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, dupa caz, constituite potrivit legii si organizate la nivel local si judetean, care se inregistreaza la primariile comunelor, oraselor, municipiilor sau a sectoarelor municipiului Bucuresti si nominalizeaza cel putin un reprezentant in acest scop".

Tags: vanzare produse fara atestatproduse fara atestatcarnet de comercializareamenda vanzare fara atestat


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Amenzi usturatoare daca vindeti produse fara atestat!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."