Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reglementari fiscale aferente jocurilor de noroc



Va informam ca in Monitorul Oficial nr. 545 din 28 august 2013 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 644/2013 care modifica si completeaza Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 870/2009.

Prin acest act normativ au fost introduse prevederi referitoare la jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker, pe care le prezentam in articolul de mai jos.
 
Activitatile caracteristice cluburilor de poker au fost cuprinse in categoria activitatilor pentru care se poate solicita obtinerea licentei de organizare a jocurilor de noroc.

Jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker se desfasoara in spatii corespunzatoare, in care exploatarea jocurilor de noroc este realizata la mese speciale, caracteristice jocului de poker, folosind mijloace de joc specifice.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Jocurile de noroc caracteristice cluburilor de poker se pot organiza numai in imobile care nu au destinatia de locuinta.

Exploatarea jocurilor de noroc caracteristice cluburilor de poker este permisa numai in situatia in care spatiul respectiv este inregistrat ca punct de lucru de catre organizatorul activitatii la oficiul registrului comertului.

Valoarea minima a capitalului social subscris si varsat la data solicitarii cererii de obtinere a licentei de organizare a acestor jocuri de noroc este de 50.000 lei. Pentru acoperirea riscului de neplata a obligatiilor fata de bugetul general consolidat, organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker trebuie sa constituie un fond de garantie pentru fiecare locatie autorizata in parte in valoare de 70.000 lei pentru Bucuresti si 35.000 lei pentru locatiile din tara, dar nu mai mult de 105.000 lei.

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker permit accesul in locatiile autorizate pe baza unui bilet de intrare in valoare de 10 lei. Sumele incasate pe baza biletului de intrare constituie venit la bugetul de stat si se vireaza in totalitate pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare, pentru luna anterioara.

Cluburile de poker vor avea o dotare tehnica de baza si complementara, inclusiv carti de joc, la nivelul practicat pe plan international.

Regulamentul jocurilor si cel de ordine interioara trebuie sa contina prevederi obligatorii privind procedurile si competentele referitoare la: aprovizionarea, pastrarea, circulatia interna, dotarea minimala, proceduri standard de operare a acestor jocuri. Un exemplar al regulamentului de ordine interioara va fi in permanenta la sediul clubului si va fi prezentat la cerere organelor de control.

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cluburilor de poker au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitatea conform prevederilor legale in vigoare.

Sursa: DGFP Valcea

Tags: Taxe si Impozitejocuri de norocpokercluburi de pokerregistrul comertului


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Noi reglementari fiscale aferente jocurilor de noroc
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."