Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Formularul 307. Completare si depunere



Vom prezenta in acest articol informatii utile despre completarea si depunerea  formularului 307 "Declaratie privind sumele rezultate din ajustarea/corectia ajustarilor/regularizarea taxei pe valoarea adaugata".

Cine completeaza si depune formularul 307?

- persoana impozabila beneficiara a transferului de active prevazut la art. 128 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumita in continuare Codul fiscal, in calitate de succesor al cedentului in ceea ce priveste ajustarea dreptului de deducere, daca nu este inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal si nici nu se inregistreaza in scopuri de TVA ca urmare a transferului.

- locatarul/utilizatorul activelor corporale fixe achizitionate printr-un contract de leasing, daca transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor are loc dupa scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA a locatarului/utilizatorului in baza prevederilor art. 152 alin. (7) din Codul fiscal;
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal, care a efectuat ajustari incorecte sau care nu a efectuat ajustarile de taxa conform art. 128 alin. (4) art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal;

- persoana impozabila pentru care inregistrarea in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. (9) lit. g) din Codul fiscal, care:

** nu a efectuat ajustarile de taxa prevazute de lege in ultimul decont depus inaintea scoaterii din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA sau a efectuat ajustari incorecte conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161 din Codul fiscal.

** trebuie sa efectueze regularizarile/asjutarile prevazute a art. 134 alin. 5 din Codul fiscal si ptc. 15 din Normele metodologice, art. 138 din Codul fiscal si pct. 16 alin. 4 din Normele metodologice, precum si pct. 45 alin. 14 din Normele metodologice, pentru operatiuni realizate inainte de anularea inregistrarii.

Care este termenul de depunere a formularului 307?

- pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care are loc transferul de active

- pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit obligativitatea sau, dupa caz, dreptul de ajustare/corectie a ajustarilor/regularizare a taxei pe valoarea adaugata privind sumele rezultate ca urmare a acestor ajustari/corectii ale ajustarilor/regularizari efectuate.

Unde se depune formularul 307?

- la organul fiscal in a carei raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana impozabila sau in a carei evidenta aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, direct sau prin imputernicit, la registratura sau la posta, prin scrisoare recomandata.

Atentie:

- daca din declaratie rezulta TVA de plata, acesta se achita, pana la data depunerii declaratiei, potrivit prevederilor art. 157 din Codul fiscal, in lei, in numerar/decontare bancara/mandat postal in contul 20.10.01.01.05 "TVA de plata la bugetul de stat, rezultata ca urmare a ajustarilor", deschis la unitatea trezoreriei statului din cadrul organului fiscal competent, codificat cu codul de identificare fiscal sau cu codul numeric personal al platitorului, dupa caz.

- sumele negative rezultate ca urmare a ajustarilor/corectiei ajustarilor/regularizarilor de TVA efectuata de persoanele impozabile a caror inregistrare in scopuri de TVA a fost anulata conform art. 153 alin. 9 lit. g) din Codul fiscal se restituie potrivit procedurii legale aplicabile in materie.

- depunerea unei declaratii rectificative nu este posibila pentru perioade fiscale care au fost supuse inspectiei fiscale sau cand este in curs de derulare o inspectie fiscala.


Sursa: Finante Arges

Tags: Formulare Impoziteformularul 307regularizare TVAcodul fiscaltermen de depunere


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Formularul 307. Completare si depunere
Rating:
Nota: 5 din 4 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."