Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse comercializate online. Revanzarea catre persoane fizice



O societate comercializeaza produse online, importate sau cumparate de la diferite firme cu ridicata din tara. Comanda se primeste uneori doar pentru o bucata astfel ca se achizitioneaza produse si de la magazine cu amanuntul.

Vom stabili in ce masura are societatea dreptul de a revinde aceste produse catre persoane fizice. Se intocmeste factura, iar banii se primesc de la firma de curierat in banca. Vom vedea in ce masura s-a procedat corect.

Solutia consultantului:

Efectuarea operatiunilor descrise in cuprinsul intrebarii nu ridica probleme de natura procedurala din perspectiva societatii care achizitioneaza produsele in vederea revanzarii.

Intr-adevar, exista constrangeri legislative privind efectuarea de operatiuni cu amanuntul si cu ridicata. Astfel, organizarea gestiunii trebuie realizata distinct, in spatii separate si cu evidentierea corespunzatoare distincta in contabilitate pentru comert cu amanuntul si cu ridicata, in conformitate cu prevederile art. 4 din Normele metodologice de aplicare a OG 28/1999 privind privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin HG 479/2003, cu modificarile ulterioare.

De asemenea, prevederile OG 99/2000 privind comercializarea produselor si a serviciilor de piata, cu modificarile si completarile ulterioare interzic exercitarea de activitati de comert cu ridicata si comert cu amanuntul in aceeasi structura de vanzare, respectiv suprafata de vanzare.

Nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie, care se sanctioneaza, potrivit art. 73 pct. 22, cu amenda de la 4.000 lei la 20.000 lei in cazul persoanelor juridice dar si cu masura interzicerii uneia dintre cele doua activitati.

Tags: Taxe si Impozitecomert cu amanuntulcomert cu ridicataHG 479/2003


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Produse comercializate online. Revanzarea catre persoane fizice
Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"