Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

30 aprilie, termen limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale



Va reamintim ca termenul de depunere pentru situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice este de 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar, respectiv marti, 30 aprilie 2013.

Redam astfel principalele aspecte privind incheierea exercitiului financiar al anului 2012 de catre persoanele juridice fara scop patrimonial.

Obligatie

Persoanele juridice fara scop patrimonial prevazute la art. 1 alin. (2) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, intocmesc situatii financiare anuale la 31 decembrie in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului Economiei si Finantelor nr. 1.969/2007, utilizand programul de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice (MFP) pentru acestea.

Completare, depunere

Situatiile financiare anuale cuprind: bilantul si contul rezultatului exercitiului.

Situatiile financiare la 31 decembrie 2012 se depun la unitatile teritoriale ale MFP in format hartie si in format electronic sau se transmit in format electronic, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Formatul electronic consta intr-un fisier .pdf avand atasat un fisier cu extensia .xml si un fisier cu extensia.zip. Fisierul cu extensia .zip va contine raportul comisiei de cenzori, procesul-verbal al adunarii generale privind aprobarea situatiilor financiare anuale, raportul de gestiune,  declaratia de asumare a raspunderii conducerii persoanei juridice pentru intocmirea situatiilor financiare anuale in conformitate cu Reglementarile contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial, scanate alb-negru, lizibil, si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 10 MB a fisierului .pdf la care este atasat fisierul zip.

Formularistica

Formatul electronic al situatiilor financiare anuale se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de MFP care este pus la dispozitia persoanelor juridice fara scop patrimonial in mod gratuit de catre unitatile fiscale sau poate fi descarcat de pe website-ul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice/ Descarcare declaratii.


Sursa: DGFP Valcea

Tags: Taxe si Impozitedepunerea situatiilor financiare30 aprilieincheierea exercitiului


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

30 aprilie, termen limita pentru depunerea situatiilor financiare anuale
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"