Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Societate cu datorii. Obligatii fiscale esalonate la plata



Supunem atentiei dvs. cazul unei societati cu datorii la stat sub 20.000 lei. Vom stabili in ce conditii si pentru ce suma se pot esalona datoriile fara garantii, precum si care vor fi obligatiile conexe.

Solutia consultantului:

Acordarea inlesnirilor la plata in general are ca reglementare de principiu art. 125 din Codul de procedura fiscala, acesta trimitand insa la actele normative speciale care stabilesc circumstantele si conditiile de acordare a esalonarilor la plata. Concret, acordarea acestora se realizeaza in conformitate cu prevederile OUG 29/2011 privind reglementarea acordarii esalonarilor la plata, aprobata prin Legea 15/2012, cu modificarile si completarile ulterioare realizate prin OG 30/2011 si Legea 209/2012.

Trebuie subliniat ca potrivit art. 19 alin. (13) din acest act normativ pentru obligatiile fiscale esalonate la plata, precum si cele care fac obiectul amanarii la plata potrivit art. 171, de pana la 20.000 lei in cazul persoanelor juridice, nu este necesara constituirea de garantii.

Asadar, in conditiile in care obligatiile fiscale restante, in care se cuprind obligatiile principale si obligatiile fiscale accesorii, sunt inferioare sumei de 20.000 lei pot fi acordate esalonari la plata de pana la 5 ani.

In ceea ce priveste conditiile si procedura acordarii esalonarii vor trebui avute in vedere mai intai obligatii fiscale pentru care nu poate fi acordata aceasta, definite la art. 3 alin. (2) din OUG 29/2011 si de asemenea conditiile obligatorii pentru acordarea esalonarii enumerate la art. 4 al aceluiasi act normativ. Printre acestea se situeaza conditia de depunere a tuturor declaratiilor fiscale si aceea de a se afla in dificultate generata de lipsa temporara de disponibilitati banesti, avand totodata capacitate financiara de plata pe perioada de esalonare. Elementele esentiale pentru obtinerea esalonarii sunt cererea fundamentata si insotita de documente justificative si certificatul de atestare fiscala emis de catre organul fiscal.

Pe baza acestora se initiaza procesul de evaluare a cererii care urmeaza elementele de detaliu ale mecanismului de obtinere a esalonarii la plata in conformitate cu procedura aprobata prin OMFP 2677/2011.

Tags: Taxe si ImpoziteOUG 29/2011OMFP 2677/2011Legea 209/2012Codul de procedura fiscalaesalonari


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Societate cu datorii. Obligatii fiscale esalonate la plata
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"