Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum completezi declaratia pentru distribuirea veniturilor si cheltuielilor intre asociati



Prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1950/2012, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 887/27.12.2012, a fost aprobat un nou model al formularului 104 si instructiunile de completare ale acestuia, pe care le prezentam in sinteza in documentarul de mai jos.
 
Utilizare
 
Formularul 104 "Declaratie privind distribuirea intre asociati a veniturilor si cheltuielilor"  se completeaza  de catre contribuabilii  prevazuti la art.13 lit. c) si e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, respectiv de catre persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere cu sau fara personalitate juridica si de catre persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica.
 
Termen de depunere
 
Formularul se depune trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a primei luni urmatoare incheierii trimestrelor I-III.
 
In cazul  definitivarii  impozitului pe profit anual, formularul 104 pentru trimestrul IV  se depune pina la data 25 martie inclusiv a anului urmator.
 
Formularul 104 se depune, intotdeauna, insotit de formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat".
 
Pentru trimestrul IV al  anului  2012, se utilizeaza noul formular 104, insotit de formularul 100 si ambele formulare se vor  depune pina la data 25 martie 2013.
 
Modalitatea de depunere si organul fiscal competent
 
Declaratia se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe websiteul ANAF, de la adresa www.anaf.ro, categoria Declaratii electronice/Descarcare declaratii;
 
Formularul 104 se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala asocierea este inregistrata fiscal de catre asociatul desemnat pentru indeplinirea obligatiilor fiscale in format .pdf, cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotit de formatul hirtie, semnat si stampilat conform legii sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta.
 
In cazul in care nu exista obligatia inregistrarii fiscale a asociatiei, formularul se depune la organul fiscal in a carui evidenta fiscala este inregistrata persoana desemnata pentru indeplinirea obligatiilor fiscale.
 
Sursa: DGFP Valcea

Tags: formularul 104distribuirea veniturilorasociatiANAF25 martie 2013


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum completezi declaratia pentru distribuirea veniturilor si cheltuielilor intre asociati
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."