Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noul Guvern: reducerea CAS si revenirea la cota progresiva



Printre masurile care ar putea fi adoptate de noul guvern odata cu bugetul din 2013 se numara unele modificari legate de reducerea taxelor, acestea fiind cuprinse in programul de guvernare al USL. Se doreste astfel revenirea la cota progresiva de impozitare si reducereaTVA si a CAS la angajator.

Potrivit declaratiilor facute de premier, prima sedinta a noului guvern urmeaza sa aiba loc in data de 8 mai, votul in parlament fiind dat luni, 7 mai.

Programul economic de guvernare al USL cuprinde masuri de reducere a fiscalitatii care ar antrena scaderi ale veniturilor bugetare si adancirea deficitului stabilit de guvernele anterioare, pentru 2012, la 1,9% din PIB, citeaza Ziarul Financiar.

De asemenea, premierul a anuntat, potrivit aceleiasi publicatii, ca aceste masurise vor aplica incepand din 2013, urmand ca in acest an sa fie urmat bugetul votat deja in parlament. In acest sens, Constantin Nita, unul dintre economistii PSD, citat de Ziarul Financiar, a declarat:
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

"Este la impuse. Una este sa faci un program de guvernare in opozitie fiind si alta este realitatea pe care o gasesti cand vii la guvernare si trebuie sa te adaptezi la ceea ce gasesti in buget".

La sfarsitul anului trecut, cand se afla in functia de presedinte PSD, Victor Ponta a facut unele declaratii privind primele trei masuri pe care le-ar lua partidul sau cand va ajunge la guvernare, acestea vizand fiscalitatea in trei trepte, reducerea contributiilor sociale si reducerea la jumatate a cheltuielilor materiale ale institutiilor de stat, potrivit agerpres.ro:

"Din punctul de vedere al masurilor economico-fiscale, cred ca trebuie introdus sistemul de fiscalitate pe care noi l-am lansat, acela cu trei trepte, cred ca trebuie reduse cotele de contributie la asigurarile sociale si cred ca trebuie reduse la jumatate, din prima zi a guvernarii, cheltuielile cu bunuri si servicii ale institutiilor publice centrale si locale. M-am gandit acum pe loc la cele trei pe care le consider cele mai importante, dar va spun sincer, am suficienta experienta in domeniul administrativ ca sa nu pretind ca daca iei trei masuri deodata tot statul roman va functiona bine. Trebuie sa ai o anumita strategie si trebuie sa o pui in practica. La fel de importanta si utila este reducerea TVA la produsele agricole".

Tags: reducere CAScota progresivabuget 2013nou guvernreducere taxe 2012guvernul ponta


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Noul Guvern: reducerea CAS si revenirea la cota progresiva
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."