Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Documente contabile obligatorii pentru societatile comerciale



Legea nr. 252/2003 a instituit obligativitatea persoanelor juridice, inregistrate la Oficiul National al Registrului Comertului, de a tine un Registru unic de control. Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, stabileste ca registrele de contabilitate obligatorii sunt: Registrul-jurnal, Registrul-inventar si Cartea mare.

Potrivit Ordinului ministerului finantelor publice nr. 870/2005, contribuabilii inregistrati ca platitori de impozit pe profit sunt obligati sa intocmeasca un Registru de evidenta fiscala. Se intocmesc urmatoarele declaratii:

010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (O.M.F.P. nr. 2.706/2011). Se completeaza de persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica. Declaratia de inregistrare se completeaza la infiintare, iar declaratia de mentiuni se completeaza cand se modifica datele declarate anterior. Se utilizeaza la atribuirea codului de identificare fiscala si eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, precum si la actualizarea informatiilor.

094 Declaratie privind cifra de afaceri in cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscala este trimestrul calendaristic si care nu au efectuat achizitii intracomunitare de bunuri in anul precedent (O.P.A.N.A.F. nr. 7/2010) Declaratia se completeaza de persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care au utilizat trimestrul ca perioada fiscala in anul precedent, care nu au efectuat achizitiiintracomunitare de bunuri si care nu au depasit plafonul de 100.000 euro, al carui echivalent in lei se calculeaza conform normelor - cu depunere pana in 25 ianuarie pentru anul precedent.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


100 Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat (OPANAF nr. 73/2011). Se completeaza de platitorii de impozite, taxe si contributii sociale carora le revin obligatii de plata la bugetul stat, conform Nomenclatorului din ordinul mentionat.

101 Declaratie privind impozitul pe profit (OPANAF nr. 2.689/2010). Se completeaza anual de catre platitorii de impozit pe profit.

112 Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta
nominala a persoanelor asigurate (H.G. nr. 1.397/2010). Se depune de catre angajatori si entitatile asimilate acestora.

210 Fisa fiscala (O.M.E.F. nr. 2.293/2007). Fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii se completeaza de catre angajatori pentru fiecare persoana fizica care realizeaza venituri din salarii sau asimilate acestora.

300 Decont de taxa pe valoarea adaugata (O.P.A.N.A.F. nr. 183/2011) Se completeaza de persoanele
impozabile inregistrate ca platitori de taxa pe valoarea adaugata.

392A Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ...
(OPANAF nr. 1.081/2011). Formularul se completeaza de catre persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri, efectiv realizata la finele anului calendaristic, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii. Se depune pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.
Sau,
392B Declaratie informativa privind livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate in anul ...

6453.1 = 4314.1 - cu 0,25% aplicat la "Contributia angajatorului "Alte datorii sociale - suma salariilor brute pentru asigurarile sociale Fond garantare de sanatate" creante salariale"

(OPANAF nr. 1.081/2011). Se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 35.000 de euro, calculata in echivalent lei, potrivit legii. Se depune la organul fiscal competent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator celui de raportare.

394 Declaratie informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national (OPANAF nr. 3.596/2011). Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania sunt obligate sa declare toate livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile de bunuri si servicii realizate, pe teritoriul Romaniei, catre/de la alte persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Tags: documente contabiledepunere declaratiisocietati comercialeD 392Bprestari servicii


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Documente contabile obligatorii pentru societatile comerciale
Rating:
Nota: 4 din 3 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"