Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ONRC isi reia activitatea



Dupa o perioada de mai multe zile in care firmele nu au putut fi inregistrate la Registrul Comertului, ONRC isi reia activitatea si incepe folosirea unui sistem informatic nou, acesta fiind si motivul intreuperii din ultimele zile.

Solicitarile de inscriere a firmelor in aceasta perioada au fost primite prin corespondenta, solicitarea cererilor din perioada de intrerupere urmand sa se reia de azi.



ONRC si-a intrerupt activitatea intre 26 ianuarie si 3 februarie 2012, fiind astfel suspendata si activitatatea de lucru cu publicul astfel ca nu au mai fost primite cereri de inregistrare in registrul comertului (inmatriculari, mentiuni, radieri, depuneri si/sau mentionari acte, etc.).

Astfel, in aceasta perioada nu a fost solutionata nicio cerere de inregistrare in registrul comertului.

In acest interval, toate cererile de inregistrare in registrul comertului au fost primite in regim de corespondenta, in registratura generala, urmand sa fie inregistrate in registrul comertului de luni, 6 februarie 2012, pe un nou sistem informatic, esalonat, in functie de data primirii in registratura generala, dar nu mai tarziu de data de 10 februarie 2012.

Totodata, din data de 30 ianuarie, a fost interupt si serviciul de verificare disponibilitate si/sau rezervare denumire firma, emblema, verificare unicitate sediu social, asociat unic.

ONRC precizeaza, insa, ca toate informatiile vor fi disponibile pe http://portal.onrc.ro, sectiunea servicii on-line Registrul Comertului (RC), respectiv serviciul stadiu dosar, pentru consultarea caruia este necesara doar autentificarea solicitantului ca utilizator pe portal (nu sunt antrenate din partea solicitantului costuri in acest sens), incepand cu data de 7 februarie 2012.

Serviciul RECOM on-line, disponibil de marti

Totodata, intre 3 si 7 februarie, este suspendat si serviciul RECOM on-line, acesta urmand sa functioneze numai la partea de informatii gratuite, in masura in care va fi posibil. De asemenea, intre 30 ianuarie si 7 februarie, este suspendata crearea de noi conturi RECOM pentru contractele in derulare, dar si incheierea de noi contracte RECOM.

Incepand cu data de 6 februarie 2012 activitatea de inregistrare in registrul comertului se va desfasura pe un nou sistem informatic integrat realizat in cadrul proiectului "Servicii on-line ( de eguvernare) oferite de ONRC pentru comunitatea de afaceri prin intermediul unui portal dedicat", finantat din fonduri structurale.

Tags: ONRCregistrul comertuluiinregistrare firmesserviciul recom


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ONRC isi reia activitatea
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."