Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum deducem tichetele cadou?



Intrebare:

In luna decembrie 2009 salariatii societatii au primit tichete cadou in suma de 56.770 lei. Va rog sa precizati daca aceasta cheltuiala este deductibila fiscal. In anul 2009 tichetele au fost acordate cu ocazia Craciunului. Exista o limita valorica de deductibilitate?

Raspuns:

Angajatii pot beneficia de tichete-cadou acordate de angajatorii lor, numai pentru destinatiile sau evenimentele care se incadreaza in cheltuielile sociale. De asemenea, angajatorii acorda angajatilor proprii tichete-cadou, in limita sumei prevazute in bugetul de venituri de cheltuieli aprobat potrivit legii, intr-o pozitie distincta de cheltuieli denumita "Tichete-cadou" pentru cheltuieli sociale.


• Din punctul de vedere al impozitului pe profit

Cheltuielile sociale sunt deductibile la calculul profitului impozabil in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului.
Aceste avantaje trebuie prevazute in contractele de munca, sub forma costului prestatiilor pentru tratament si odihna, inclusiv transportul, pentru salariatii proprii si membrii de familie ai acestora.

Asadar, cheltuielile sociale sunt deductibile limitat. Per a contrario, ceea ce depaseste cota de 2% asupra fondului de salarii realizat anual reprezinta cheltuiala nedeductibila la calculul profitului impozabil.

• Din punctul de vedere al impozitului pe veniturile salariatilor

Tichetele cadou oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Craciunului, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane, nu depaseste suma de 150 lei. Din pacate, numai angajatii care au in intretinere copii minori beneficiaza de aceasta facilitate. Suma care depaseste limita de 150 lei reprezinta avantaje si se impoziteaza potrivit prevederilor art. 57 din Codul fiscal.


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cum deducem tichetele cadou?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."