Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pregateste-te sa gandesti si sa actionezi ca un lider de succes



 „In trecut, liderul era un sef. Liderii de astazi trebuie sa fie parteneri ai oamenilor lor. Ei nu mai pot conduce bazandu-se exclusiv pe puterea conferita de pozitie.“

Daca ai vedea pe strada un lider si un manager, ai putea sa spui care e diferenta intre ei? Probabil ca nu, dar petrece-ti ceva timp cu fiecare dintre ei si o vei sesiza rapid. Liderii si managerii se diferentiaza prin modul in care gandesc si, din aceasta cauza, felul in care actioneaza este foarte diferit. Daca vrei sa apreciezi din plin ceea ce face ca un lider sa fie special, atunci va trebui mai intai sa intelegi acest mod de gandire.

Piatra de temelie a modului de gandire a liderului este existenta unei dorinte reale de a conduce si de a fi pregatit sa transpuna acest an gajament in fapte zi de zi. Este cladita pe pasiune, incredere in sine si armonie deplina cu natura umana. Liderii recunosc ca vor obtine rezultate mai bune, daca atitudinea si abordarea echipei sunt potrivite.

In timp ce managerii vad actul de conducere ca fiind una din numeroasele functii pe care trebuie sa le indeplineasca in cadrul rolului lor de administrare, liderii nu o vad ca pe o datorie de in deplinit, ci ca pe ceva care ii defineste. Aceasta este o distinctie importanta pe care sa o intelegi, intrucat pe ea se sprijina tot ceea ce face liderul. In practica, un lider gandeste si deci actioneaza foarte diferit de un manager, desi s-ar putea sa aiba de indeplinit in realitate obligatii si sarcini similare in activitatea sa zilnica.

Liderii se diferentiaza deoarece

Gandesc diferit

    * Recunosc ca astazi atitudinea fata de munca este radical diferita.

    * Inteleg ca s-ar putea sa fie mai simplu sa spui pur si simplu angajati lor ce sa faca, dar nu conduce la ce le mai bune rezultate pe termen lung.

    * Realizeaza ca oamenii sunt cei care ating in cele din urma obiectivele afacerii.  

    * Accepta ca oamenii sunt diferiti si, in consecinta, nu toti actioneaza in acelasi fel sau nu reactioneaza la acelasi tip abordare.

    * Recunosc ca trecutul nu poate fi  schimbat, putand doar sa inveti din el si privesc permanent in viitor.Inteleg ca zilele lui „fa ce spun eu, nu ce fac eu“ au apus de mult.

Actioneaza diferit

    * Aplica abordari inovatoare pentru a obtine ce este mai bun din oameni.

    * Ii implica pe angajati in luarea deciziilor (cand este cazul) si folosesc in mod regulat canale de comunicare in doua directii.

    * Se straduiesc sa isi motiveze echipa nu doar ocazional, ci tot timpul.

    * Cultiva abilitatile oamenilor lor la un inalt nivel si dovedesc flexibilitate in abordare.

    * Au o viziune clara a directiei in care se indreapta, pe care o comunica permanent echipei lor.

    * Sunt modele de roluri pentru cei din jur – in niciun caz perfecte sau infailibile, dar care se straduiesc permanent sa fie mai buni.

    * Felul in care gandesti va determina felul in care actionezi. A intelege ce inseamna sa conduci si cum se diferentiaza de administrare este primul pas in dezvoltarea atitudinii corecte.

Urmatorul capitol iti va oferi cateva motive mai palpabile pentru care trebuie sa ai un spirit de conducator, nu de manager.

Cum sa stapanesti leadershipul la perfectie? Click aici pentru continuare!


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Pregateste-te sa gandesti si sa actionezi ca un lider de succes
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"